- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски сенатор: Америка због Украјине неће заратити са Русијом

© AP Photo / John BazemoreАмеричка војска
Америчка војска - Sputnik Србија, 1920, 20.11.2021
Пратите нас
Иницијативе вашингтонских политичара против Русије потврђују изјаве бившег председника САД Барака Обаме да Американци због Украјине или било ког другог неће ратовати против Русије, изјавио је шеф комисије за заштиту националног суверенитета Савета федерације Русије Андреј Климов.
Он је, коментаришући позив америчког сенатора Роберта Менендеза да се уведу санкције Русији у случају офанзиве на Украјину, нагласио да ће се америчка политика у том смислу управо и ограничити искључиво санкционим мерама.

„Ни мастило се није осушило на документу који је предложен у Доњем дому америчког парламента о непризнавању избора у Русији 2024. године уколико на њима победи Владимир Путин, већ су и у Горњем парламенту почели да кажњавају Русе“, написао је Климов на свом Телеграм налогу.

Према његовим речима, ако се изјава сенатора Менендеза преведе са политичког на „човечански“ језик, онда би гласила: „У случају хипотетичког рата украјинских милитаната са Русијом – Американци ће се ограничити на борбу путем санкција, што значи забрана издавања виза војним лицима и ограничења приликом испоруке гаса и куповине руских обвезница“.
„Другим речима, јастребова у вашингтонском политичком Олимпу је пуно, али међу њима нема самоубица. Господо из Источне Европе и Велике Британије, сами извуците закључке“, закључио је Климов.
Конгрес САД - Sputnik Србија, 1920, 19.11.2021
РУСИЈА
Нови предлог америчких конгресмена: Не признати Путина за председника ако се поново кандидује
Москва  - Sputnik Србија, 1920, 19.11.2021
РУСИЈА
Хитан одговор Москве: Најављени потез САД значио би апсолутни прекид односа са Русијом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала