- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Да ли је на помолу решење за ауто-индустрију: Јапан издваја више од пет милијарди долара

© Sputnik / Игор Русак / Уђи у базу фотографијаАутомобилска индустрија
Аутомобилска индустрија - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2021
Пратите нас
Јапан ће издвојити око 600 милијарди јена (5,2 милијарде долара) из допунског буџета за 2021. за подршку произвођачима полупроводника, међу којима је и водећи светски произвођач чипова "Тајван Семикондактор Мануфактуринг" (ТСМЦ) с којим Јапан има уговор, објавио је данас дневни лист Никеи.
Да ли ће ово бити једно од решења за велике проблеме у ауто-индустрији која муку мучи са увозом чипова. Због њиховог недостатка на тржишту многе познате компаније обустављају производњу.
У оквиру пакета мера подстицаја, јапанска влада ће, како наводи Никеи, уложити око 400 милијарди јена у нову фабрику коју ће градити ТСМЦ у префектури Кумамото, на југозападу Јапана, преноси Ројтерс.
Тајванска компанија је раније овог месеца саопштила да ће изградити фабрику чипова вредну 7,0 милијарди долара у Јапану са "Сони групацијом", што је влада Јапана поздравила.
Преосталих 200 милијарди јена владиних средстава ће ићи на изградњу других фабрика, при чему је у фази разматрања неколико пројеката, укључујући и пројекте америчког произвођача меморијских чипова "Мајкрон Технолоџија" и јапанског холдинга "Киоксија", додаје лист, пренео је Блиц бизнис.
Роботи у фабрици аутомобила - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2021
ЕКОНОМИЈА
Несташица чипова за аутомобиле све до 2023.
Матична плоча - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2021
ЕКОНОМИЈА
Мањак чипова уништава ауто-индустрију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала