- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Дечак је шокирао америчког „бомбардера“

© AP Photo / Lynne SladkyИталијански тенисер, Јаник Синер
Италијански тенисер, Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2021
Пратите нас
Италијан Јаник Синер успео је да учини нешто невероватно, нешто што много бољим тенисерима није полазило за руком. Талентовани 20-годишњак је у мечу Дејвис купа одиграном у Торину декласирао америчког бомбардера Џона Изнера, препустивши му свега два гема – 6:2, 6:0.
Италија је у Торину у првом колу финалне фазе прво одмерила снаге са Сједињеним Америчким Државама где је преко Лоренца Сонега и Јаника Синера стигла до рутинске победе.
Прво је Сонего био успешнији од Рајлија Опелке резултатом 6:3, 7:6(4), да би онда уследило Синерово чудo, односно помрачење Џона Изнера.
Американац који има 36 година, познат је по убитачном сервису, што му омогућава висина од 208 центиметара.
И због тога са лакоћом осваја гемове на сопствени сервис, испаљујући „пројектиле“ с којима се током каријере мучио и најбољи тенисер света Новак Ђоковић, познат по најбољем ритерну на планети.
Ипак, Јаник Синер је у потпуности разоружао горостасног Американца, којег је дословце шокирао.
Никада се није догодило да Изнер буде „спуштен“ на само два освојена гема.
„Играње овде је веома посебно. Победили смо што је одлично, имамо сјајан тим и сви момци су одлични тако да се трудимо да останемо заједно што дуже. Веома сам почаствован што сам део овог Дејвис куп тима“, поручио је херој Италије 20-годишњи Синер после несвакидашњег тријумфа.
С друге стране, Изнер је можда и превише опуштено ушао у меч са младим Италијаном, иначе десетим рекетом на АТП ранг листи.
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2021
СПОРТ
Новак: Пише се о томе колико зарађујемо, а реалност је потпуно другачија /видео/
„Искрено нисам знао да ли ћу се икада вратити у Дејвис куп тим. Сада сам у другој фази своје каријере. Ове године су ствари испале на начин да сам заиста желео да играм за Америку и драго ми је што сам се вратио. Супер смо опуштени, не схватамо ствари превише озбиљно. Наравно, на терену смо максимално фокусирани да будемо што бољи. Оно што је најважније јесте да смо ми заиста добри пријатељи. Забавно је бодрити саиграче, а не борити се против њих. То извлачи оно најбоље у свима нама. Сви који играју овде су добри такмичари, морате да будете прави такмичар да бисте играли на овом нивоу. Али, када играте за нешто што је много важније од вас, за вашу земљу, то увек ивлачи оно најбоље у вама“, поручио је бивши осми тенисер света Изнер који уз Тијафоа, Опелку, Сока и Рама представља САД на овогодишњем финалном турниру Дејвис купа.
Након што је Италија преко Сонега и Синера обезбедила победу, Американци су успели да ублаже пораз пошто су у дублу Рам и Сок били успешнији од Фоњинија и Мусетија 7:6(5), 6:2 у мечу који је трајао сат и 36 минута.
Дејвис куп репрезентација - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2021
СПОРТ
Србија перфектна на старту Дејвис купа!
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2021
СПОРТ
Ђоковић добио питање од милион долара: Да бих волео, волео бих... /видео/
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2021
СПОРТ
Ђоковић експрес – рутински против Новака за победу Србије на старту Дејвис купа!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала