- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ко је српски син о коме прича Немачка /фото, видео/

© AFP 2023 / UWE KRAFTСрпски фудбалер Милош Пантовић
Српски фудбалер Милош Пантовић - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2021
Пратите нас
Милош Пантовић се голом са готово пола терена нашао у центру пажње Бундеслиге. Они који прате фудбал сасвим сигурно се сећају да је крилни нападач Бохума, који је на несвакидашњи начин пресудио Фрајбургу (2:1) у 13. колу немачког првенства, фудбалски проходао у Бајерн Минхену.
Србин је рођен у Минхену, а уз оца и старијег брата осам година, определио се да јури за „бубамаром“, која ће касније бити његов животни позив и нешто од чега ће зарађивати озбиљан новац.
Неспоран таленат није могао да промакне скаутима баварског дива па су га позвали да дође на тренинг. И отишао је. Провео је пуних 11 година у Бајерну, где је на трновитом путу до сениорског тима прошао све категорије од У12 тима.
На почетку каријере Милош Пантовић био је класичан шпиц, али када је стигао до сениорског фудбала, тренери су донели одлуку да га прекомандују на крилног нападача.
Србин којем је усађена немачка дисциплина није се бунио, већ је прихватио без поговора.
Вредно је тренирао и радио са другим тимом Бајерна, све док једног дана није стигао позив који је променио све.
Пеп Гвардиола повео га је 2015. године са свим суперстаровима на гостовање у Бремен, где је савладан Вердер.
Сан је постао јава, живот се претворио у најлепшу бајку.
И Србија је тада задовољно трљала руке, а тадашњи селектор Орлића Томислав Сивић признао је да је у шоку што у Бајерну игра Србин, а да му то нико није рекао, пријавио...
Српски фудбалер Милош Пантовић - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2021
СПОРТ
Са пола терена – голчина Србина о којој прича Европа /видео/
Дебитовао је Пантовић и за младу репрезентацију. Ипак, како је у Бајерну играо са „аждајама“ од фудбалера, а конкуренција у виду Левандовског, Робена, Риберија, и осталих натерали су га да ипак крене заобилазним путем ка светлима велике позорнице за коју је предодређен.
Под командом једног од најврснијих тренера данашњице Пепа Гвардиоле освојио је титулу са Баварцима, као и Суперкуп Немачке 2017. године, сарађивао је још и са Карлом Анчелотијем, после чега је Италијан у крајем септембра 2017. био смењен после пораза од Пари Сен Жермена, а шест месеци касније и Пантовић је напустио Алијанц арену и прешао у Бохум.
„Бајерн је клуб где млади играчи у нижим категоримама могу пуно да науче. Међутим, реч је о великом клубу који доводи најбоље фудбалере и конкуренција за први тим је превелика. Баварцима није проблем да издвоје силне милионе за појачања. Мени, као младом играчу, потребно је да играм. Сео сам са породицом, разговарао и прешао у Бохум“, рекао је Пантовић.
О сарадњи са Гвардиолом и Анчелотијем, брзоноги крилни нападач је рекао да није срео суровије професионалце и такву господу.
„Гвардиола је савршен. Професионалац од главе до пете. Захтеван је прво према себи, а исто тражи и од играча. На тренинзима води рачуна о најситнијим детаљима. Сведок сам да је заустављао тренинг због паса играча ка погрешној нози саиграча. Ту се види разлика између врхунског и просечног тренера. Што се тиче мистер Карла Анчелотија код њега сам био на ширем списку, повео ме је на припреме. Затим сам био у комбинацији за пар почетних утакмица у Бундеслиги. Онда је дошао несрећни пораз од Пари Сен Жермена, па је господин Карло замењен. Он је страшан тактишар, то што сам код њега видео ретко ћу још негде имати прилику да научим. А ван терен, господин, само такав“, открио је у интервјуу за Моззарт спорт својевремено Милош Пантовић.
И ево га, поново је фудбалски васкрсао. Дао је гол о којем бруји Немачка и фудбалска Европа. Спреман је да се врати на велику позорницу, а ко зна можда га и селектор Србије Драган Стојковић Пикси позове на нека од наредних окупљања, с обзиром на то да се момак рођен у Минхену одавно определио за дрес са четири оцила.
Дмитри Баринов - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2021
СПОРТ
Рус се бусао у груди па завршио у сузама, а у све је умешан Србин /фото/
Детаљ са утакмице Белененсеш – Бенфика - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2021
СПОРТ
„Шта је ово?“: Скандал у Португалији о којем бруји Европа /видео/
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2021
СПОРТ
Српски драгуљ исписао историју клуба! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала