- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хрват бесни на уморне играчице: „Нису се бацале на главу!“

© AFP 2023 / JONATHAN NACKSTRANDРукометашице Хрватске
Рукометашице Хрватске - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2021
Пратите нас
Рукометашице Хрватске забележиле су четврти пораз на Светском првенству, а због лоше партије против репрезентације Аустрије, Ненад Шоштарић, селектор хрватског тима био је изузетно љут на екипу.
Иако су на Европском првенству освојиле бронзано одличје, хрватске рукометашице на Светском шампионату биле су далеко лошије, због чега нису успеле да обезбеде нокаут фазу.
Ненад Шоштарић, селектор хрватског тима, био је љут на играчице након пораза од Аустрије (23:27) и истакао да неке рукометашице због одсутности у психичком смислу као да нису ни играле утакмицу.
„Једноставно имам осећај да неке нису дошле на ову утакмицу, у психичком смислу. Нисмо имали пробојност спољне линије, нисмо ишли до краја, нисмо се бацали на главу. Рекао сам играчицама да се сви заједно морамо замислити“, искрено је објаснио Шоштарић.
Посебну замерку имао је за рукометашице које играју на позицији крила.
„Били смо свесни да ће Аустријанке стиснути наше спољне играчице, а да ће остављати шансе за крила. Наша крила једноставно нису тог квалитета да имају потребну реализацију“, додао је селектор Хрватица.
Са друге стране влада и незадовољство код играчица које су након пораза објасниле да су преуморне, а један од узрока за то могао би да буде тај што их селектор није мењао довољно.
„Дефинитивно се видело у неким тренуцима да смо преуморне. Глупо смо губилe лопте, у неким чистим ситуацијама за гол смо ишли на додавања. Једноставно умор је био и превише видљив“, рекла је Ивана Капитановић, голман хрватског тима.
Лариса Калаус такође је признала да она и саиграчице нису најбоље приступиле утакмици.
„Поново смо ушле лоше у утакмицу са доста неискоришћених шанси и промашених зицера“, истакла је Калаус.
Након пораза од Аустрије, рукометашице Хрватске завршиле су Светско првенство на петом месту Групе четири у другом кругу такмичења са само једном победом.
Хрватска је током шампионата имала проблем и са корона вирусом јер су три играчице биле заражене, а још горе је прошла селекција Аустрије у којој је чак седам рукометашица имало позитивне налазе.
Због недовољних измена Хрватицама су на утакмици против Шпаније испадале лопте из руку, а умор се приметио и на мечу са Аустријом.
Рукометашице Србије - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2021
СПОРТ
„Све бих дала у замену за два бода“ – Српкиње су поклекле, али су показале велико срце
Рукометашице Србије и селектор Урош Брегар - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2021
СПОРТ
Српкиње биле на прагу чуда, па поклекле против олимпијског шампиона
Рукометашице Србије - Sputnik Србија, 1920, 10.12.2021
СПОРТ
Одјеци победе Србије у Црној Гори: „Глупе грешке које нису смеле да се догоде“
"
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала