- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Легенде о Ђоковићу: „Рањивији је...“

© AP Photo / Luca BrunoНовак Ђоковић слави победу на Завршном турниру у Торину
Новак Ђоковић слави победу на Завршном турниру у Торину - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2021
Пратите нас
Легендарни тенисери Томаш Бердих, Марк Филипусис и Давид Ферер говорили су о Новаку Ђоковићу и његовим шансама да током 2022. године освоји још Гренд слем титула.
Ђоковић је током 2021. освојио три Гренд слема (Аустралијан опен, Ролан Гарос и Вимблдон) и тиме дошао до цифре од 20 највећих титула, колико имају Федерер и Надал.
Чувени тенисери су у изјави за „Скај спорт“ говорили о томе колико ће Србин освојити слемова у 2022.
„Наредне године ће му бити теже, дефинитивно. Не кажем да нема шансу да освоји Гренд слем, има добру шансу, али ће морати да избегава тешке мечеве од пет сетова који ће га исцрпљивати јер кроз две недеље и седам мечева морате да останете здрави и спремни“, рекао је Бердих.
Некада четврти тенисер планете и финалиста Вимблдона истиче да Новаково време полако пролази.
„Он је био толико јак да му нико није ништа могао, зато је и доминирао, али мислим да је сада мало рањивији. Следећа година ће бити занимљива. Мислим да има шансу да освоји барем један Гренд слем наредне сезоне“, додао је Чех.
Искусни Марк Филипусис истиче да је Новакова највећа предност и даље то што се гренд слемови играју на три добијена сета.
„Тај човек је звер када се игра на три добијена. Да бисте га добили морате да играте страшан меч и мислим да је он више сам себе победио на УС опену (у финалу против Медведева)“, истиче 45-годишњи Аустралијанац.
Двоструки Гренд слем финалиста верује да је Новак у Њујорку добио нове навијаче и да ће, упркос свему, бити највећи тенисер свих времена.
„Сјајно је било што је тада показао да је он човек као и сви. Добио је много нових навијача, када се расплакао је показао колико му је све то значило јер је можда на терену изгледао доста хладно. Када се све заврши он ће статистички престићи све у сваком тениском параметру“, подвукао је Филипусис.
Давид Ферер, некада трећи тенисер света и финалиста Ролан Гароса, верује да Роџер Федерер неће представљати велику опасност, али да ће Рафаел Надал бити спреман већ за освајање Аустралијан опена.
„Биће веома неизвесно следеће године. Ђоковић је један од најбољих на планети. Проблем са Федерером је тај што неће играти у Аустралији а врло је могуће да неће ни на Вимблдону. Тренутно, Новак игра добро и здрав је, али мислим и да Надал има шансу да освоји Аустралијан опен“, подвукао је Шпанац.
 Новак Ђоковић током меча са Сашом Зверевим, Аустралијан опен 2021. - Sputnik Србија, 1920, 27.12.2021
СПОРТ
Шпанац је отписао Ђоковића, али – шта кажу чињенице?
Новак Ђоковић на трави током меча са Кевином Андерсоном на Вимблдону - Sputnik Србија, 1920, 26.12.2021
СПОРТ
Велика опасност пред Ђоковићевим вратима
Аустралијски тенисер Бернард Томић - Sputnik Србија, 1920, 24.12.2021
СПОРТ
„Лош“ момак тениса доживљава ренесансу, а „кривац“ је – Новак Ђоковић
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала