- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Где сте ви, господо? Све заставе морају да се уједине – за Србију!“ /видео/

© SputnikСветислав Пешић
Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 02.01.2022
Пратите нас
Светислав Кари Пешић, легендарни кошаркашки стручњак, вратио се у Србију после готово деценије и сео на клупу репрезентације, а за Спутњик је рекао да је у овом тренутку најбитније да цела држава стане уз њу.
Пешић је донео велике радости љубитељима кошарке на простору Југославије, освојивши Европско и Светско првенство, што су успеси чији одјек и даље прати репрезентацију Србије.
„Још увек се ми гледамо као Југославија, сви резултати које смо правили као Југославија приписују се нама и ми то не треба да одбијемо и да се стидимо јер су наши тренери и играчи били ту. Када нас тако гледају имају додатну мотивацију када дођу у Београд. То је нешто ново за нове играче, али боље је да то сада доживе него касније“, навео је Пешић.
Данашње време доноси слободу за сумњу у свакога, па и у врхунске ауторитете, али Пешић каже да нема проблем са тим – само ако су критике праћене претходном подршком.
„Ти који питају што овај није дошао и од тога праве наслове, ја бих препоручио њима да дођу када игра репрезентација Србије, да дођу да подрже. Ако им се нешто није допало, нека то критикују, таман посла, али да не говоримо о култу репрезентације, а немамо пуну халу.“
Пешић је потом образложио шта према његовом ставу значи култ.
„Шта значи култ? Ко је репрезентација? Репрезентација су тренерски штаб, медицински штаб, играчи, КСС, клубови, сви остали... Када репрезентација игра, све заставе морају да се уједине у једну заставу и Звезде и Меге и Партизана и ФМП и Динамика и Борца... Онда можемо да говоримо о култу репрезентације, а не да говоримо да су наши врхунски играчи заборавили шта је култ репрезентације. Као навијачи треба да подржимо репрезентацију, другу немамо, то је једина. Можеш да навијаш за Звезду, Партизан, Бајерн, Барселону, какав је живот а да немаш свој клуб, али кад дође репрезентација, то треба да буде други осећај. Захваљујем се публици која је дошла на утакмицу са Летонијом, публика се дигла на ноге, дала је енергију и ми се захваљујемо“.
Приче о томе кога има, а кога нема у репрезентацији Пешић жели да остави по страни и упутио је још једну поруку навијачима.
„Имали смо лоше искуство у квалификацијама за Олимпијске игре, држава је покрила трошкове организације и утакмица против Италије – нема никога?! И онда анализирате зашто није дошао Јокић, Богдановић... Где сте ви, господо? Пошто њих нема, онда сте ви ту, дођите подржите! Нама је подршка важна, не сметају нам критике, то је саставни део, мени лично то не смета, али хајде дођи у дворану!“
Српски тим је под Пешићевим вођством уписао по победу и пораз на старту квалификација за Светско првенство, а у фебруару његов састав очекују дуели са Словачком.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.01.2022
СПОРТ
Седам чуда „малог од Србије“
Дејан Рамбо Петковић - Sputnik Србија, 1920, 01.01.2022
СПОРТ
Како се калио Рамбо /видео/
Јована Прековић - Sputnik Србија, 1920, 31.12.2021
СПОРТ
Јована и Роксанда за Спутњик: Разговор с деком, пливање с „ајкулама“ и – три злата за Србију!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала