- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Празник који испуњава срца радошћу: Путин честитао Божић православним верницима

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаРуски председник Владимир Путин на божићној литургији
Руски председник Владимир Путин на божићној литургији - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2022
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин честитао је свим православним верницима и руским грађанима Божић, назвавши га једним од најомиљенијих хришћанских празника, саопштила је прес-служба Кремља.

„Божић, један од главних и најомиљенијих хришћанских празника, има посебан морални значај. Уједињујући људе око високих духовних идеала и вредности, он испуњава срца радошћу и светлим надама, надахњује на нова достигнућа. И наравно, за тај празник везујемо добре породичне традиције које се преносе из генерације у генерацију“, наводи се у честитки председника.

Према његовим речима, Руска православна црква (РПЦ) и друге хришћанске конфесије Русије дају „огроман стваралачки, истински несебичан допринос очувању нашег најбогатијег историјског, патриотског, културног наслеђа, јачању институције породице и васпитања омладине“.
„Развија се њихова сарадња са државним о јавним организацијама, унапређује се међурелигијски дијалог, велика пажња се поклања социјалној служби, добротворним и образовним иницијативама. Овако важна, вишеструка активност вредна је искреног признања“, додао је руски лидер.
Руски председник Владимир Путин ове године је присуствовао божићној литургији у Цркви Нерукотвореног лика Господњег која се налази на територији председничке резиденције у Новом Огарјову у Подмосковљу.
Иначе, Путин сваке године присуствије божићној литургији. Прошле године је дочекао Божић у Новгородској области.
Председник Русије Владимир Путин пали свећу током божићне литургије у цркви Светог Симеона и Ане у Санкт Петербургу - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2020
Кремљ: Путин традиционално за Божић посећује неки руски регион
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала