- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Као у затвору“: Огласила се тенисерка која је доживела Ђоковићеву судбину

© REUTERS / SUSANA VERAНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2022
Пратите нас
Чешка тенисерка Рената Ворачова се након протеривања из Аустралије због истог медицинског изузећа које има и Новак Ђоковић први пут огласила емотивном поруком. „Осећам се као у затвору“, навела је она.
Ворачова је у Аустралији провела око недељу дана, чак и одиграна један званичан меч, а онда је смештена у имиграциони хотел у којем се налази и Ђоковић, након чега је убрзо напустила земљу.
„С једне стране ово ми се десило и због Новака, али мислим да нисам једина. Изузећа из здравствених разлога дато је више. Истовремено бих хтела да га пусте да игра. Ми смо спортисти, дошли смо због тениса и не бавимо се овдашњим споровима у кулоарима. Прочитали смо правила, испунили услове, након дугог поступка добили изузеће. Не видим зато разлог да седимо затворени у хотелу“, изјавила је 38-годишња Ворачова.
Ворачова је, баш као и Новак, урадила све што је било потребно и добила медицинско изузеће од стране два независна панела Аустралијан опена и државе Викторије.
„Учинила сам све што су тражили од мене, али очигледно да нас је Тениски савез Аустралије довео у заблуду, што је врло неугодно. Желела сам да се фокусирам на тенис, а не на визе и карантин. Заиста је чудно да сам овде провела недељу дана, одиграла меч, а онда су дошли по мене. Испитивање у четвртак било ми је сасвим довољно да будем искрена према себи. Не желим више да пролазим кроз то. Разлог више је и то што уопште није извесно да ће одлука бити позитивна. Морала бих да поднесем захтев за другу визу и чекам недељу дана затворена у хотелу без тренинга. Чак и када бих успела, већ после два дана чекао би ме меч. То баш и нема смисла“, прича Ворачова и додаје:

„Надам се да ће Ђоковић победити на суду. У мом случају све би се отегло још неколико дана. Не желим да губим време због политичког рата који се овде води. Мислим да су федералне власти због Ђоковића нашле рупу у прописима државе Викторије. Сада његови адвокати могу да нађу рупу у федералним смерницама“.

Она додаје да „није у потпуности против вакцинације“ и подсећа на апсурдност своје ситуације.
„Не схватам зашто би дошли тек за недељу дана и саопштили ми да оно то је важило до сада више не важи. Нису се понашали грубо ни вулгарно, али неке ствари нису пријатне. Осећала сам се као сам у акционом филму и уопште ми није било угодно. Осећам се помало као у затвору“.
Чехињи су, баш као и Србину, практично исти људи који су јој одобрили визу исту и укинули.
„Најгоре је било када су ми саопштили да ће ми укинути визу. Нисам очекивала да нешто слично може да ми се догоди. Чак ни када је настао проблем са Новаком. Без проблема сам ушла у Аустралију. Комисије које су разматрале захтеве третирале су сваког играча посебно. Не знам детаље Ђоковићевог захтева, али сваки случај је другачији“, подвукла је 80. играчица планете у дублу, а некада 74. на свету у синглу.
Новак Ђоковић после пораза у полуфиналу Завршног турнира у Торину - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2022
СПОРТ
Из прве руке за Спутњик – из Мелбурна: „То где се Новак налази није хотел, суђење може да потраје“
Новакови навијачи у Мелбурну - Sputnik Србија, 1920, 07.01.2022
СПОРТ
„Срамота ме је!“ – легенда са Србима испред Новаковог смештаја, шок због заточеног Иранца /фото/
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2022
СПОРТ
„Фали ти још један папир“: Како је бирократа покушао да згази Новака и поклонио му – победу живота
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала