- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Грчић поднео оставку и поручио: Ако Зорана остане, електроенергетски систем је мртав

© Tanjug / DIMITRIJE GOLМилорад Грчић
Милорад Грчић - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2022
Пратите нас
Милорад Грчић , вршилац дужности директорa „Електропривреде Србије“ поднео је неопозиву оставку на ту функцију и о томе писмено обавестио председника Србије Александра Вучића и председницу Владе Србије Ану Брнабић.
Грчићево писмо оставке упућено Влади Србије преносимо у целости:
"Поштована госпођо Брнабић, овим путем желим да вас упознам са садржајем писма, које сам јуче упутио председнику Републике Србије Александру Вучићу.
Поштујем државну хијерархију, али сам се прво обратио председнику Вучићу, јер сам и посао вршиоца дужности директора "Електропривреде Србије", али и политички ангажман и чланство у Српској напредној странци прихватио искључиво због Александра Вучића, чврсто верујући у његове идеје, идеале и визију јаке, модерне и напредне државе Србије, које председник доследно и успешно остварује.
Председника Републике обавестио сам да подносим неопозиву оставку на место вршиоца дужности директора ЕПС, коју сам обављао претходних година у изузетно сложеним околностима. Од поплава које су 2014. године задесиле нашу земљу и осим људских жртава, које су немерљив губитак, у значајном обиму девастирале електроенергетски потенцијал наше државе, па све до застрашујуће кампање против рударског комплекса и термоенергетског сектора, сусретао сам се као в. д. директора са озбиљним изазовима, који су претили да у потпуности уруше енергетску стабилност наше земље", каже Грчић, између осталог, у писму.
Грчић на крају опширног писма наводи да сада када више није вршилац дужности директора ЕПС-а, може да каже да "уколико госпођа Зорана Михајловић остане на челу Министарства рударства и енергетике дуже од три месеца, ако буде водила то министарство и један једини дан после избора, наш електроенергетски систем је осуђен на смртну казну, на потпуну пропаст".
Грчићеву оставку после низа крупних проблема у производњи електричне енергије у Термоелектранама „Никола Тесла“ у последњих месец дана најавио је крајем године председник Вучић.
Александар Вучић  - Sputnik Србија, 1920, 26.12.2021
СРБИЈА
Вучић директору ЕПС-а: До Нове године стабилизација, а онда, Мићо, нешто друго да радиш
командна соба - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2022
ЕКОНОМИЈА
Државне електроенергетске фирме траже промену политике и поставиле услов Министарству
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала