- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Претња црногорског министра: Или „Европа сад“ или казна

© Фото : Youtube/Vlada Crne Gore/PrintscreenЦрногорски министар Јаков Милатовић представља програм "Европа сад"
Црногорски министар Јаков Милатовић представља програм Европа сад - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2022
Пратите нас
Министар економског развоја у Влади Црне Горе Јаков Милатовић казао да је „Европа сад“ апсолутно програм који је нормиран да буде „вин-вин“ и за раднике и послодавце. Овоме у прилог говори да је ће просјечна плата у Црној Гори кроз програм „Европа сад“ бити повећана на 670 еура, што је повећање од 140 еура на мјесечном нивоу.
„Програм Европа сад доноси је повећање нето зарада за раднике и смањење пореског оптерећења за највећи дио послодаваца“, казао је Милатовић на данашњој конференцији за штампу пресу.
Он је казао да Управа прихода и царина посједује све податке о зарадама свих запослених у Црној Гори и да су ти подаци упоредиви са подацима који ће бити исплаћени у јануару и да ће та упоредна анализа послужити за додатну провјеру која ће услиједити како би се осигурала апсолутно исправна имплементација програма „Европа сад“.
„Сви који програм не буду имплементирали на начин на који је предвиђен законом биће апсолутно кажњени. Селективности неће бити“, рекао је он.
Милатовић је казао да ће постојати кол центар на број 080 555 555 који ће бити отворен за пријаве злоупотреба овог програма.
Он је поручио да је предвиђена норма која јасно каже да свако умањење пореза и доприноса која се тичу радника морају да се рефлектују кроз повећање њихове нето зараде.
„То је законска норма чија ће се неимплементација провјеравати. Њено непримјењиваће ће се драконски кажњавати“, казао је Милатовић.
Казао је и да ће се одржати округли столови како би се још једном појаснила питања или недоумице које послодавци имају око програма „Европа сад“.
Влада Црне Горе је на јучерашњој сједници донијела одлуку о формирању Координационог тијела за праћење програма „Европа сад“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала