- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Пионир“ је горео као некада – Партизан стотком испратио Немце!

© Фото : АБА лига/Партизан НИС/Драгана СтјепановићКошаркаши Партизана
Кошаркаши Партизана - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2022
Пратите нас
Кошаркаши Паризана били су немилосрдни према немачком Хамбургу и у десетом колу Еврокупа у Београду однели победу резултатом 102:77 ( 34:14, 31:27, 20:12, 17:24)
Брутална, али апсолутно брутална је била прва четвртина црно-беле екипе у којој је стечено чак 20 поена разлике – 34:14.
Одбрана Партизана је била френетична, ривал је добијао веома мало простора чак и да види обруч, а из такве дефанзивне представе следили су убитачни напади у којима немачки ривал није знао од кога прети већа опасност.
Кевин Пантер је погађао из свих позиција, Матијас Лесор је терорисао обруч јаким закуцавањима, а добра организација игре је дозволила тренеру Обрадовићу да одмори Алексу Аврамовића током целе уводне деонице.
Ритам је опао на старту друге деонице, гости су претили офанзивним скоковима, али је веома брзо Партизан пронашао брзину игре из уводног квартала, летели су црно-бели играчи по терену, ношени сјајном подршком навијача у хали „Александар Николић“ и на полувремену су водили са 65:41.
Полувреме су обележили Зек Ледеј и Матијас Лесор са по 15 поена, док је Кевин Пантер убацио 12, а о томе колико су изабраници тренера Обрадовића били доминантни сведочи однос у индексу корисности – 94:27.
Трећу деоницу започео је сјајни Лесор који је под фаулом погодио кош. Црно-бели су наставили да држе контролу, али уз нешто мање концентрације.
Ту је био Ледеј да поново врати Партизан у ритам маестралним закуцавањем после фантастичне асистенције Пантера.
Колико је београдска публика понела црно-беле јасно је показао и Ледеј који се борећи се за лопту завршио у записничком столу јер није могао да се заустави.
Иако имају велики резултатску предност кошаркаши домаћег тима боре се за сваки напад као да је последњи.
И када су били у прилици играчи Хамбурга имали су лош проценат шута, а поред одличне одбране Партизана било је јасно да до краја остаје само питање са колико ће поена разлике црно-бели славити на крају меча.
Трећа четвртина завршена је такође у корист београдског тима 85:53.
Партизан није попуштао, али концентрација на тренутке јесте. Међутим, ти тренуци нису били ни приближно довољни да врате Хамбург у игру.
Аврамовић је украо лопту и поново започео плес црно-белих и у последњој деоници.
Играчи немачког тима везали су две тројке, а то је разљутило Обрадовића који није желео опуштање без обзира на предност од скоро 30 поена разлике четири минута пре краја утакмице.
Једини сегмент који се неће свидети прослављеном тренеру је број изгубљених лопти јер су црно-бели имали чак 20.
Али, ипак комплетан тим одиграо је једну од најубедљивијих утакмица у сезони, а Пионир је гласно певао због борбености и победе резултатом 102:77.
Најефикаснији на мечу био је Лесор који је убацио 22 поена уз шест скокова и једну асистенцију, а пратио га је Ледеј са 18 поена, осам скокова и такође једном асистенцијом.
Судија са пиштаљком на мечу Евролиге - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2022
СПОРТ
Београд на добром путу да замени Берлин
Дарко Рајаковић - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2022
СПОРТ
Чачанин је хтео да спречи тучу Американаца, али је поново реаговао „Маор“ /видео/
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2022
СПОРТ
Почело је Балашевићем и Карлеушом, завршило се – „тучом“: „Јокића ударају у сваком нападу!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала