- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјина припремила диверзанте за напад на Донбас

© Sputnik / Валерий Мельников / Уђи у базу фотографијаПрипадник војске ДНР у селу Јасно у Доњецкој области
Припадник војске ДНР у селу Јасно у Доњецкој области - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2022
Пратите нас
Лидер самопроглашене Доњецке Народне Републике Денис Пушилин изјавио је да је Украјина припремила неколико диверзантских група за напад на друштвене објекте на територији републике, посебно на линији раздвајања.

„Према нашим обавештајним подацима, Украјина је припремила неколико диверзантских група уз помоћ страних стручњака, а њихов циљ су насеља која се налазе дуж контакт линије, укључујући Горловку, Доњецк и Докучаевск“, рекао је Пушилин за телевизију „Русија 24“.

Како је додао, у ДНР се припремају за саботаже и јачају мере безбедности.
Њихов циљ су инфраструктурни објекти – гасоводи, водоводи, далеководи. Може се рећи, отворени терористички напади“, додао је Пушилин.
Раније је из самопроглашене Луганске Народне Републике саопштено да су украјинске Оружане снаге распоредиле противваздушно оруђе и оклопни транспортер у близини линије раздвајања у Донбасу, иако се тиме крше Мински споразуми.
Москва је више пута изјављивала да Кијев не испуњава одредбе Минских споразума и одлаже преговоре о решавању сукоба. У Министарству спољних послова Русије су наводили да је Кијев послао у Донбас половину Оружаних снага Украјине. Западне државе и даље настављају да наоружавају Украјину, а то се наоружање, између осталог, користи и у Донбасу.
Војник ДНР у граду Горловка у Доњецкој области - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2022
СВЕТ
У Донбас стигли екстремисти „Десног сектора“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала