- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Америка може пооштрити контролу извоза кључним индустријским гранама Русије

© Фото : PexelsСофтвер
Софтвер - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
Пратите нас
САД могу пооштрити контролу извоза кључним индустријским гранама Русије, ако Москва „изврши инвазију на Украјину“, пише магазин „Хил“, позивајући се на неименоване изворе у америчкој администрацији.
Према подацима саговорника листа, администрација америчког председника разматра могућност примене правила о страној роби директне производње ради контроле извоза у Русију микроелектронике која се производи уз помоћ америчког софтвера или технологија.
Како је навео чиновник, ова одлука може бити усмерена против руског сектора вештачке интелигенције, поморства, одбрамбене и цивилне авијације или да се широко користи, на пример, за кућну технику.
„Никакве коначне одлуке нису донете“, рекао је извор. Он је, међутим, нагласио да су САД решене „максимално да нанесу патњу Кремљу“ у случају ескалације ситуације са Украјином.
САД, државе НАТО-а и Украјина понављају из дана у дан да су руске трупе сконцентрисане код украјинске границе и да постоји "претња руске инвазије". Москва, са своје стране, наглашава да се њена војска налази на сопственој територији и да не постоје никакви агресивни планови.
Амерички носач авиона Абрахам Линколн. - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
СВЕТ
Медији: Бајден размишља да пошаље хиљаде војника, бродове и авионе на исток Европе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала