- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Да ли ће влада Русије усвојити предлог и месо заменити инсектима?

CC0 / / Стршљенови
Стршљенови - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
Пратите нас
Савез индустријалаца и предузетника Русије обратио се руској влади са молбом да подржи нови бизнис. За владу је већ припремљен план за стимулацију производње алтернативне хране направљене од протеина инсеката и биљака.
Како би се у потпуности развио овај правац, предузећа ће морати да добијају повољне кредите и субвенције, као и компензације за капиталне трошкове. Поред тога у нормативно-правној бази за сада не постоји појам алтернативних производа. Не постоје стандарди за њихово маркирање, продају и производњу.
Предузетници су подвукли да је у САД у овом сегменту бизниса за три квартала текуће године уложено 239 милијарди долара, док је у Русији за последње три године уложено 300 милиона долара.
Потпредседник Савеза индустријалаца и предузетника Русије, председавајући комитета за инвестициону политику, развој и подршку извозу Игор Вдовин подвукао је да у земљи постоје сви услови за развој те технологије и економског пробоја. Међутим, без подршке државе ништа неће успети.
„Важно је да се направи агенда пољопривредно-прехрамбене технологије која ће бити актуелна у Русији, која ће привући инвеститоре и мобилисати иновативне стартапове“, сматра он.
У марту је партнер фонда „Fuel for Growth“, члан Радне групе „FoodNet“ Националне технолошке иницијативе Андреј Зјузин предвидео да ће се у Русији ускоро појавити пециво и месо инсеката. Додао је да су неке компаније већ испланирале производњу тестенине и брашна од протеина ларве „Црне муве“.
Најезда скакаваца - Sputnik Србија, 1920, 13.11.2021
СВЕТ
ЕУ прогласила скакавце храном за људе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала