- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Група „крокодила“ се обрушила на „непријатеља“ на Уралу /видео/

© Sputnik / Alexey Kudenko / Уђи у базу фотографијаУдарные вертолеты Ми-24 во время основного этапа учений "Запад-2021" на полигоне Мулино в Нижегородской области
Ударные вертолеты Ми-24 во время основного этапа учений Запад-2021 на полигоне Мулино в Нижегородской области - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
Пратите нас
Министарство одбране Русије објавило је видео-снимак војне вежбе на којем је приказано како пилоти ударних хеликоптера Ми-24П „Крокодил“ Централног војног округа уништавају условног противника на Уралу.

Група ударних „крокодила“ изводи континуирану паљбу ракетама класе „ваздух-земља“ на копнене мете, погађајући крила „непријатеља“, прецизирао је војни ресор.

Најмасовнији борбени хеликоптер у војној авијацији Ми-24 је у употреби још од 1972. године, али он је и даље у служби. Штавише, средином априла 2020. године је постало познато да је руско Министарство одбране почело да га модернизује. Како је раније саопштено, узимајући у обзир искуство вођења модерних војних сукоба, посаде „крокодила“ (незваничан назив ових машина у руској војсци) добиће уређаје за ноћно осматрање. Али логично је претпоставити да се модификација ту не завршава.
У ваздухопловству руске војске је у служби најмање 100 таквих машина, од чега је већи део произведен последњих година совјетске производње, односно крајем 1980-их и почетком 1990-их. Најпопуларнији модел тих година производње је Ми-24П.
Руски хеликоптер Ми-24 - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2020
Легендарни совјетски „крокодил“: Перспективе модернизације хеликоптера Ми-24
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала