- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Кина: Си Ђинпинг није молио Путина да не напада Украјину

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин и Си Ђинпинг
Владимир Путин и Си Ђинпинг - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
Пратите нас
Министарство спољних послова Кине назвало је лажним саопштење о молби кинеског председника Си Ђинпинга председнику Русије Владимиру Путину да не напада Украјину током Зимских олимпијских игара у Кини.

„Саопштење је апсолутно лажно“, рекао је представник Министарства спољних послова Кине.

Раније је „Блумберг“ објавио чланак у коме се тврди да се кинески лидер, наводно, обратио свом руском колеги са молбом да не напада Украјину током Олимпијаде.
У Министарству су навели да овакве изјаве нису усмерене само на провокацију против других земаља, већ и на нарушавање Олимпијских игара.
Према речима портпаролке Министарства спољних послова Русије Марије Захарове материјал „Блумберга“ је лажна вест, то је специјална операција америчких служби које користе медије.
Последњих месеци се у западним медијима све чешће појављују информације о томе да Москва припрема „инвазију“ на Украјину. Русија је неколико пута оповргавала те информације и подвлачила да се такве изјаве користе у циљу повећања броја НАТО војника поред њених граница.
Подсетимо, председник Русије Владимир Путин открио је да планира да се појави на Зимским олимпијским играма у Кини. Претходно је председник САД Џо Бајден изјавио да Америка планира потенцијални дипломатски бојкот ЗОИ.
Владимир Путин и Си Ђинпинг - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2022
РУСИЈА
Кинески медији: Си Ђинпинг није Путина ништа молио, поготово не да обустави напад на Украјину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала