- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лондон забринут: Шта ће бити са испорукама гаса ако се уведу санкције Русији

© AP Photo / Kai-Uwe KnothГаспром
Гаспром - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
Пратите нас
Ако Запад уведе нове санкције Русији због ситуације око Украјине, Русија, као одговор, може искористити испоруке нафте и гаса у Европу као оружје, ограничити их, што може довести до рекордног раста цена, пише Тајмс, позивајући се на неименоване званичнике у британској влади.
О потенцијалним последицама ограничења руских енергената разговарано је на низу састанака. Министри су дошли до закључка да не постоји директна претња несташице гаса, али ће цене достићи рекордну вредност.
„За разлику од неких држава Велика Британија скоро да и не увози руски гас. Међутим, као и све државе, ми се налазимо у опасности од раста велепродајних цена, што ће представљати озбиљан проблем, ако Русија у будућности ограничи испоруке“.
Раније је „Фајненшел тајмс“ саопштио да САД преговарају са Катаром и другим великим извозницима течног природног гаса о ванредним мерама за случај да дође до проблема у испорукама гаса из Русије у Европу. Међутим, извори листа су упозорили да не постоји „чаробни штапић“ за решавање потенцијалног дефицита, пошто се Европа налази под притиском енергетске кризе.
Заставе Русије и Немачке - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2022
РУСИЈА
Премијер Баварске против санкција „Северном току 2“: Русија није непријатељ Европи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала