Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Подигнута оптужница против Чедомира Јовановића

© Tanjug / DIMITRIJE GOLLЧедомир Јовановић
Чедомир Јовановић - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
Пратите нас
Треће основно јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против Чедомира Јовановића због инцидента који се догодио 18. јула 2020. године када је, како наводи тужилац, рекетом тукао Жарка Ивковића испред клинике "Физиоцентар" на Новом Београду, преносе београдски медији.
Тужилац је у формулацији оптужног предлога навео да постоји основана сумња да је Јовановић извршио кривично дело лака телесна повреда из члана 122. Кривичног закона.
Према сазнањима Републике, које преноси Блиц, у оптужном предлогу против лидера ЛДП истиче се да је он у урачунљивом стању, свестан дела које чини, тениским рекетом нанео повреде Ивковићу на глави и руци.
"Да би потом, пошто је оштећени Жарко Ивковић почео да се удаљава од њега, кренуо за њим и у тренутку када му се приближио наставио да му задаје ударце тениским рекетом у пределу леђа и руку, услед којих је оштећени задобио лаке телесне повреде у виду вишеструког нагњечења поглавине, огуљотине промера 15 центиметара у слабинском пределу са леве стране, нагњечења у слабинској регији, раздерно нагњечну рану промера око 1 центиметар у пределу левог лакта и нагњечење левог ручног зглоба", прецизира се у оптужном предлогу.
Тужилаштво је затражило да се Јовановић прогласи кривим и одреди му се условна казна и то тако што ће суд утврдити казну затвора у трајању од шест месеци која ће се спровести под условом да Јовановић не направи ново кривично делу у наредне две године.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала