- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Трикови да одећа увек изгледа као нова

CC0 / / Гардеробер
Гардеробер - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
Пратите нас
Ако вам се одећа брзо похаба, развуче, изгуби боју, а не желите да испробајте ове штедљиве савете да бисте својој омиљеној одећи продужили живот.
Модна уредница Клеми Филсенд за Сан је открила своје трикове у одржавању гардеробе.

Алкохолно сирће за белину

Прескочите коришћење избељивача или других производа за избељивање који ће вас скупо коштати. Уместо тога, окрените се свакодневним потрепштинама које већ имате у кухињи, као што су сода-бикарбона, детерџент за веш и алкохолно сирће. Додајте пола шоље соде-бикарбоне у бубањ веш-машине, детерџент као и обично и сирће у фијоку за омекшивач.

Аспирин за мрље

Мрље од зноја на кошуљама узрокује алуминијум у многим дезодорансима који ствара реакцију у комбинацији с вашим знојем. Никада немојте користити избељивач да их очистите, јер ће то само погоршати ситуацију.
Направите пасту од згњеченог аспирина и воде и нанесите је на мрљу четкицом за зубе пре прања. Салицилна киселина лако ће га елиминисати.

Бибер за боју

У машини боја постепено бледи с памучних тканина, али ако прању додате млевени бибер, боја ће се вратити. Бибер разграђује остатке сапуна који могу узроковати избељивање боја, а мање је абразиван од комерцијалних детерџента.

Банана за кожну обућу

Вратите сјај ципелама и уклоните огреботине како би изгледале као нове трљањем коре банане по површини. Унутрашњом страном коре утрљајте кожу или вештачку кожу и брзо обришите сав вишак чистом, меком крпом.
Мушка кошуља - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2020
Руски лекар објаснио у којим случајевима одећу треба дезинфиковати
Девојке у шопингу - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2021
ДРУШТВО
Шопинг као разонода: Да ли је куповина нових ствари замена за срећу?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала