- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Терзић о Борјановом статусу и Пиксију: „Већ 15 година није био на Маракани...“

© Фото : ФК Црвена звездаГенерални директор Црвене звезде Звездан Терзић
Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
Пратите нас
Звездан Терзић, генерални директор Црвене звезде, поручио је да Милан Борјан који је напустио припреме у Турској због обавеза са репрезентацијом Канаде, остаје капитен и голман српског шампиона. Подсетимо, пред крај 2021. године дошло је до сукоба у свлачионици, причало се о томе да ће искусни чувар мреже напустити Маракану, али до тога неће доћи.
Звездан Терзић гостовао је у јутарњем програму ТВ Прва где је причао о актуелним темама везаним за Црвену звезду.
Фокус је био на прошлогодишњем сукобу у свлачионици где је Милан Борјан као капитен стао у заштиту саиграча у разговору повишених тонова са тренером Дејаном Станковићем, једна од неибежних тема био је и однос са селектором Србије Драганом Стојковићем Пиксијем.
Разне приче кружиле су од тада, константно се причало и писало да ће Борјан напустити Звезду, што је он чак и затражио од клуба да споразумно раскину уговор, али ништа од тога.
Терзић је јасно и гласно још једном поручио да репрезентативац Канаде који је напустио припреме Звезде у Анталији, како би се ставио на располагању селектору за квалификационе утакмице, после чега ће се вратити да буде са екипом, остаје. Борјан са са Канадом има утакмице квалификација за Светско првенство и очекују их три сусрета у периоду од 28. јануара до 3. фебруара.
Борјан остаје голман и капитен Црвене звезде. Свесни смо да друштвене мреже и портали често објављују нетачне информације. Остаје у Звезди, то се није доводило у питање. Никада није рекао да је имао проблеме са управом, било је варница у свлачионици, али то је нормално у сваком клубу где су резултати неопходни и велики, ту је страст и реакција је бурнија него што су навијачи навикли. Десила се мала искра у свлачионици. Не може да ти прија ако изгубиш два бода од неког Радника из Сурдулице на Маракани када имаш минус три бода. Наравно да је реакција била бурна са свих страна, када је пулс на 200 наравно да падну неке речи, али ја сам задовољан што је била таква звездашка реакција. Не би ми пријало да изгубимо два бода против Радника и загрлимо се и као све је у реду. Борјан има важићи уговор са Звездом, учинићемо све да заврши каријеру у Звезди. Најбољи је голман ког смо имали у последњих 30 година. Није то био сукоб, то су биле варнице, стао сам на страну Дејана Станковића и тако ће увек бити. Мора да постоји хијерархија. Станковић је шеф Борјану и ради се о заштити система. Нико није изнад клуба, ово је светиња која има уређен систем. Помирили су се. Тај проблем у Звезди више не постоји“, рекао је Терзић за ТВ Прва.
Осврнуо се генерални директор клуба из Љутице Богдана и личног односа са селектором Србије Драганом Стојковићем Пиксијем. Познато је да су у прошлости путем медија имали мањих размирица, а Терзић о свему томе каже:
„Имам коректан односа са Стојковићем. Први сам му честитао после Лисабона и рекао да је директно он допринео томе. Звезда је изнад Терзића, Џајића и Пиксија, али ми није нормално да Звезда ниже толико успеха и да неко ко је био велики играч клуба не пошаље поруку и честита. Када неко од наших направи добар резултат, мени је драго. Моја људска обавеза је била да честита. Он је моја генерација, сарађивали смо. Звао сам га да дође на Маракану. Он већ 15 година не долази на тај стадион. Да ли је имао неких непријатности, не знам. Мени је пуно срце што су сваког дана ту велике легенде клуба. Ја бих волео да Пикси реши своје проблеме и да дође“, истакао је Терзић.
Такође, први оперативац српског шампиона потврдио је трансфере Марка Лазетића у Милан, као и Његоша Петровића, највероватије, у Гранаду.
„Што се Лазетића тиче, ми смо са Миланом све договорили. Добили смо званичну понуду, остало је још да Марко уговори своје обавезе и у наредна два три дана ћемо завршити читав посао. Велико признање за Звезду као клуб је да има играча за Милан“, рекао је Терзић.
Звезда би за два поменутра трансфера требало да инкасира око седам милиона евра.
Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2022
СПОРТ
Тадић ласерски прецизан – Ајакс славио у великом холандском дербију /видео/
Влаховић, Гајић и Митровић славе гол Србије против Ирске - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2022
СПОРТ
„Невидљиви непријатељ“ поново напао Митровића и Влаховића
Милован Рајевац  - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2022
СПОРТ
Министар је пренео незадовољство народа, а то је Србина коштало посла
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала