- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ни Ђоковић, ни Федерер, ни Надал – Рус може да испише историју коју није нико никада

© AFP 2023 / MATTHEW STOCKMANНовак Ђоковић, Рафаел Надал и Роџер Федерер
Новак Ђоковић, Рафаел Надал и Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2022
Пратите нас
Руски тенисер Данил Медведев на Аустралијан опену би могао да испише странице историје до којих нису дошли ни Роџер Федерер, ни Рафаел Надал, ни Новак Ђоковић, уколико освоји титулу у Мелбурну.
Медведев је на Аустралијан опену дошао до полуфинала, чиме је постао један од четири играча у историји који су након освајања првог Гренд слема у каријери у наредном то успели да ураде.
Оно што Рус може да уради је да постане први играч икада који је након своје прве Гренд слем титуле (УС опен 2021) освојио трофеј и на наредном такмичењу из највише категорије.
Нисам то знао. Изненадићу се ако нико то никада није урадио. Имам још два меча, то је велики изазов за мене. На УС опену сам добио много самопоуздања, али пред собом имам много тешких противника. Мораћу да наставим да се борим и да победим и у наредна два меча, а ако то успем – исписаћу историју“, рекао је изненађени Медведев после победе над Оже-Алијасимом у четвртфиналу Ози опена.
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2022
СПОРТ
Медведев: Живимо у времену када не можете да кажете све што мислите
Од укупно 53 Гренд слем шампиона – међу којима су Србин, Швајцарац и Шпанац који имају по 20 – то што сада може Медведев нико никада није урадио.
Чак њих 17 није играло на наредном Слему, пре четвртфинала губило је њих 28, а барем до четвртфинала дошло је њих осам. До полуфинала су од тих осам успела да дођу њих четворица (укључујући и Медведева), а до финала само један.
И тај један није нико од чланова „велике тројке“, већ је у питању Британац Енди Мари, који је након освајања УС опена 2021. године на Аустралијан опену 2013. дошао до финала, у којем је изгубио од Ђоковића.
Поређења ради, Новак је након првог ГС у каријери (Аустралија 2008) на Ролан Гаросу исте године стигао до полуфинала, изгубивши од Надала.
Федерер је након првог ГС у каријери (Вимблдон 2003) на УС опену исте године стигао до четвртог кола, где га је поразио Давид Налбандијан.
Надал је након првог ГС у каријери (Ролан Гарос 2005) на Вимблдону исте године испао у другом колу од Герда Милера.
Новак Ђоковић и Данил Медведев – УС опен - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2022
СПОРТ
Аустралијска публика се обрушила на Медведева јер је поменуо – Ђоковића! /видео/
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2022
СПОРТ
Неко је Ђоковић, а неко Надал
Орден Светог Саве I реда који је ИВо Андрић добио 1938. године - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
СПОРТ
Новак Ђоковић не мора да каже ни реч – Иво Андрић је већ све написао
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала