- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Разговор Блинкена и Лаврова потврђен за 1. фебруар

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаСергеј Лавров и Ентони Блинкен у Рејкјавику
Сергеј Лавров и Ентони Блинкен у Рејкјавику - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2022
Пратите нас
Стејт департмент је саопштио да је потврђен телефонски разговор државног секретара САД Ентонија Блинкена и министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова за 1. фебруар, јавља „Ројтерс“.

„Очекујемо да ће државни секретар бити у могућности да разговара са министром спољних послова Русије сутра ујутро по северноамеричком источном времену“, рекао је агенцији представник из Министарства спољних послова САД.

Раније је заменица државног секретара САД Викторија Нуланд сапштила да примећује знаке заинтересованости Русије за дијалог око америчког одговора на предлоге о безбедносним гаранцијама у Европи.
Министарство спољних послова Русије објавило је 17. децембра 2021. нацрте уговора са Сједињеним Америчким Државама о гаранцијама безбедности, као и споразума о мерама за обезбеђење безбедности Русије и држава-чланица Северноатлантског савеза. Документ, између осталог, укључује одредбе о међусобном неразмештању ракета средњег и кратког домета у међусобном домету, одустајање од даљег ширења НАТО-а на рачун бивших совјетских република и о смањењу броја војних вежби.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров на састанку са америчким државним секретаром Ентонијем Блинкеном - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2022
РУСИЈА
Лавров упозорио Блинкена: Ако Америка буде игнорисала руске предлоге уследиће најозбиљније последице
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала