Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Алексић одбацио као нетачне све наводе оптужнице

© Sputnik / Лола ЂорђевићПалата правде,
Палата правде, - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2022
Пратите нас
Власник школе глуме Мирослав Алексић почео је данас у Вишем суду у Београду да износи детаљну одбрану, одбацујући као нетачне све наводе оптужнице за више силовања и полних узнемиравања полазница његове школе.
Осврћући се на навод оптужнице да је он полазницама школе био као отац, Алексић је рекао да је свих седам девојака, као и Милена Радуловић и Ива Иличић које су га прве пријавиле, имало лошу ситуацију у кући и проблеме са својим очевима, о чему су му се и поверавале.
Због оптужби против њега, које децидно негира, каже да би човек који искористи сво то поверење, требало да буде стрељан.
"Ако је неко урадио све оно како је наведено у оптужници, то је за стрељање", рекао је поред осталог Алексић.
Посебно је нагласио да он није наставник глуме, већ режисер и да много воли своју жену.
Детаљно је оспоравао саму оптужницу, тврдећи да доказа за оптужбе нема и да из тог разлога адвокати девојака - оштећених глумица, траже да се јавност искључи са суђења.
Рекао је и да ће се доказати су неке девојке много боље глумице у животу него у улогама у филму, те да овај случај треба да се назове "афера Радуловић", а не Алексић.
Након паузе од 15 минута, Алексић наставља своју одбрану.
Глумице које су га пријавиле, сведочиће накнадно када их суд позове, а о присуству јавности током њиховог сведочења суд ће накнадно одлучити.
Алексић је оптужен за четири кривична дела силовања, од тога два у продуженом трајању и пет кривичних дела полног узнемиравања, од чега су два такође квалификована у продуженом трајању, преноси Танјуг.
њега је прва за сексуално злостављање пријавила глумица Милена Радуловић, а убрзо се оптужбама против њега придружила Ива Илинчић, па и друге девојке.
Ухапшен је 16. јануара прошле године и до 10. септембра је био у притвору, који му је тада замењен кућним притвором уз електронски надзор.
Палата правде у Београду - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2021
Алексић негирао сексуално напаствовање ученица глуме, суд му одредио притвор до 30 дана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала