- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Одбачена кривична пријава: „Ђоковић је више пута тестиран и потврде су валидне“

© AP Photo / Darko BandicНовак Ђоковић авион Дубаи
Новак Ђоковић авион Дубаи - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2022
Пратите нас
Прво основно јавно тужилаштво у Београду, одбацило је кривичну пријаву потписника „Будимир Гром“ у којој се наводи да су непозната лица сачинила фалсификовану исправу – ПЦР потврде, које је касније употребио Новак Ђоковић за изузеће од вакцинације при уласку у Аустралију, као и приликом изјављивања жалбе на одлуку о укидању визе.
Пријава је тужилаштву била поднета 12. јануара електронским путем против НН лица због извршења кривичног дела Фалсификовање исправе, саопштило је тужилаштво, а преноси агенција Танјуг.
Тужилаштво је извршило неопходне провере, у ком циљу је упућен захтев за прикупљање потребних обавештења Министарству здравља Републике Србије ради провере тачности података, односно навода из кривичне пријаве.
Тужилаштво је данас обавештено од стране Министарства здравља да је инспекцијским надзором у установама из Плана мреже утврђено да су потврде о резултату тестирања на вирус САРС-ЦоВ-2 на које се указује у кривичној пријави аутентичне.
„Увидом у електронску базу података приликом надзора о извршеним тестирањима на присуство вируса Ковид-19 за лице Новак Ђоковић утврђено да је он више пута тестиран и да су и потврде о резултату тестирања од дана 16.12.2021. године и од дана 22.12.2022. године валидне“, прецизира тужилаштво.
Након прикупљених података тужилаштво је решењем одбацило кривичну пријаву, обзиром да пријављено дело није кривично дело за које се гони по службеној дужности.
Новак Ђоковић на тренингу пред почетак Аустралијан опена 2022. - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2022
СПОРТ
„Скандалозно образложење пресуде Ђоковићу“ – Немци оштро по Аустралији
Орден Светог Саве I реда који је ИВо Андрић добио 1938. године - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
СПОРТ
Новак Ђоковић не мора да каже ни реч – Иво Андрић је већ све написао
Данил Медведев и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2022
СПОРТ
21. ловор без 21 грама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала