- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Ја бих протерао јахту овуда“: Због Безоса се демонтира историјски мост у Ротердаму

© AP Photo / Evan Agostini/InvisionЏеф Безос
Џеф Безос - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2022
Пратите нас
Историјски челични мост Конингшавен у холандском лучком граду Ротердаму биће делимично демонтиран да би супер-јахта оснивача „Амазона“ Џефа Безоса могла да прође, објавиле су локалне власти.
Безосова џиновска јахта од 430 милиона евра (485 милиона долара) превелика је за култни мост Конингшавен, направљен 1878. године, а обновљен 1940. након што су га нацисти бомбардовали током Другог светског рата, преноси „Гардијан“.
Бродоградилиште које гради „мамута са три јарбола“ у Албласердаму, близу Ротердама, затражило је од локалног већа да уклони централни део моста како би јахта могла да прође.
„То је једини пут до мора“, рекао је портпарол градоначелника Ротердама за АФП, додајући да ће власник „Амазона“ сносити рачун за операцију.
Одлука је разбеснела неке у Холандији јер је локално веће после велике реновације 2017. обећало да никада више неће демонтирати мост, познат у Ротердамерима као Де Хеф.
У кабинету градоначелника су истакли економске користи и радна места која су створена изградњом брода, али и обећали да ће мост бити враћен у првобитно стање.
Средњи део огромног моста са челичним носачима биће уклоњен како би се оставио довољно простора за брод висок 40 метара, јавили су холандски медији. Процес ће трајати неколико недеља и очекује се да ће се десити овог лета.
Безос (57) је постао један од најбогатијих људи на свету након што је трансформисао онлајн књижару „Амазон“ у глобалног трговачког гиганта.
Глава и основатель интернет-компании Amazon.com Джефф Безос - Sputnik Србија, 1920, 23.01.2022
СВЕТ
Џеф Безос улаже огроман новац у епигенетско репрограмирање
Генерална скупштина Уједињених нација - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2021
СВЕТ
Господари дигиталног света: Да ли ће Бил Гејтс и Џеф Безос ући у Уједињене нације? /видео/
Глава и основатель интернет-компании Amazon.com Джефф Безос - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2021
Зна ли Безос како је на Земљи – власник Амазона лети у свемир а запослени му раде по 14 сати дневно
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала