- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Пет производа за дуг живот

© Fotolia / KarepaАвокадо
Авокадо - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2022
Пратите нас
Познато је да се не хране сви људи здраво, као и да су стандардне дијете пуне штетних намирница у које се додају шећер и масти. Експерти препоручују пет намирница које свакодневно употребљавају људи који најдуже живе, пише лист „Eat This, Not That“.

Авокадо

Ово воће снижава ниво лошег холестерола и богато је калијумом. Утврђено је да авокадо помаже у регулисању телесне тежине, снижава могућност стварања масти у организму, као и појаву дијабетеса 2. типа.

Пасуљ

У пасуљу се налази велики број влакана и других хранљивих материја које помажу у борби против болести. На пример, конзумирање пасуља спречава појаву онколошких болести, кардиоваскуларних болести и дијабетеса.

Бели лук

Ово поврће смањује ризик од развоја многих болести које су повезане са старењем, уједно је и јак антиоксиданс и има противупална својства.

Кромпир

Сматра се да је бели кромпир штетан с обзиром да садржи велику количину угљених хидрата. Међутим, он организму помаже да се избори са дијабетесом и снижава крвни притисак.

Лосос

Лосос је богат масним киселинама омега-3 које умањују хроничне упале, побољшавају рад срца и смањују могућност појаве болести срца и крвних судова.
Здрава храна - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2022
РУСИЈА
Које су најкорисније намирнице за жене
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала