- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Плате да ништа не раде: Несвакидашњи начин лечења стреса у Јужној Кореји /фото/

CC0 / Pixabay / Сеул
Сеул - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2022
Пратите нас
Стрес је болест 21. века, а узрокован је различитим проблемима са којима се модеран човек суочава. Лечи се различитим методама, одласком код терапеута, на одмор или у природу, а у Сеулу се по том питању нуди несвакидашња метода.
Неки становници Јужне Кореје су толико под стресом да плаћају само како би посетили затворене просторе где могу да се изолују и не раде ништа.
Овај тренд постаје све популарнији у Сеулу, па тако кафић „Грин лаб“ у близини једне шуме, омогућава корисницима да резервишу термине у мирном простору објекта.
У просторији, која гледа на бујно зеленило сеулске шуме, купци морају да ставе телефоне на нечујни мод и да се уздрже од ћаскања са другим људима.
„Тешко је наћи простор у корејском друштву где је прихватљиво не радити апсолутно ништа“, каже један од запослених у „Грин лабу“ и додаје да људи све више проналазе интересовање за овакав вид ослобађања од стреса, али да треба још времена како би постао још популарнији.

Ослобађање од стреса и у биоскопима

Како је известио „Вашингтон пост“, још једно место у Сеулу где се може побећи од људи и испразнити глава од свих мисли су биоскопи, који имају посебне садржаје за оне који желе мирно, нестимулативно искуство.
Биоскоп „Мегабок“ у Сеулу овог месеца продао је карте од шест долара за „Лет“ , филм који је симулација четрдесетоминутне вожње авионом. Филм, који се рекламира под слоганом „Одморите се накратко кроз пахуљасте облаке“, наставак је филма „Fire Mung“, који је заправо полусатни видео пуцкетања ватре.
Јужна Кореја је позната по свом брзом начину живота, где сурова стварност растућих дугова и недоступних домова узимају свој данак, посебно међу миленијалцима Сеула, пренео је портал „Бизлајф“.
„Кореа Хералд“ је недавно објавио резултате анкете у којој је учествовало 1.016 грађана Јужне Кореје, која је открила да је 70 одсто њих признало да се налази под стресом. У истом истраживању, 46,5 одсто испитаника у двадесетим годинама изјавило је да се осећа депресивно.
Дневна соба - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2022
ДРУШТВО
Правило 2 минута које олакшава живот
Депресија - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2022
ДРУШТВО
Како победити стрес на послу: Правило „42 одсто“ крије одговор
Срећа - Sputnik Србија, 1920, 02.01.2022
ДРУШТВО
Реч експерта: Потрага за континуираном срећом није нормална
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала