- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Саобраћајна полиција од сутра у контроли возача аутобуса и камиона

© Sputnik / Радоје ПантовићВозило саобраћајне полиције
Возило саобраћајне полиције - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2022
Пратите нас
Саобраћајна полиција ће од сутра до недеље, 13. фебруара, спровести акцију појачане контроле возача аутобуса и теретних возила, с посебним акцентом на поштовања одредби Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима, најавио је данас МУП.
Уз то, посебна пажња биће усмерена на контролу превоза терета, као и контролу испуњености општих услова за учешће у саобраћају возача теретних возила и аутобуса.
Акција је део велике међународне активности која се спроводи у 30 европских земаља које су чланице организације ROADPOL (мрежа саобраћајних полиција Европе).
У истој акцији која је спроведена у октобру прошле године саобраћајна полиција открила је 7.793 прекршаја возача теретних возила и 428 прекршаја возача аутобуса.
Највећи број возача теретних возила и аутобуса санкционисан је због прекорачења времена управљања и других прекршаја везаних за тахографе, као и због прекршаја везаних за документацију возача и возила, пренео је Танјуг.
Саобраћајна полиција апелује на све учеснике у саобраћају, а посебно возаче теретних возила и аутобуса да поштују саобраћајне прописе, да возе одморни и доследно се придржавају обавезног одмора и дужине времена у оквиру кога могу да возе, саопштио је МУП.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала