- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Чекајући да Филип „упали“: „Стално говорим – верујем и надам се да ће успети“

© AFP 2023 / CHRISTOF STACHEСрпски тенисер Филип Крајиновић
Српски тенисер Филип Крајиновић - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2022
Пратите нас
Филип Крајиновић, српски тенисер, изгубио је у полуфиналу Монпељеа од Александра Бублика, али је партијама у француском граду донео трачак наде да би ово могла да буде његова година. О Филиповом учешћу у Монпељеу и томе каква би сезона могла да се очекује од њега за Спутњик је говорио спортски коментатор Небојша Вишковић.
Филип Крајиновић иза себе је оставио не тако добру сезону, али је било јасно да ће српски тенисер дати све од себе да на лоше резултате што пре заборави.
Годину је почео на Аустралијан опену, али када игра није добра ни срећа не нађе прави пут па је Крајиновић у првом колу имао изузетно тежак задатак против Дијега Шварцмана.
Изгубио је, али је Мелбурн оставио у сенци када је стигао у Монпеље. Падали су редом Алексадар Попирин, Жо-Вилфред Цонга и Дамир Џумхур, а сјајне партије пратио је и Небојша Вишковић, спортски коментатор који упркос поразу од Александра Бублика верује у Филипов процват.
„Попирина је добио у првом колу, то је лепа победа, дала му је одличну енергију за даље. Цонгу је морао да добије, а онда је дошао Џумхур који добро игра, то је такође важна победа. Фали му константност, верујем да му је потребно да веже неколико добрих турнира“, објаснио је Вишковић.
Филип је у каријери одиграо четири финала, али ниједном није дошао то титуле. Вишковић сматра да је српском тенисеру потребно да заблиста на неколико турнира.
„Тешко је да блесне одједном, у Монпеље је дошао са просечним резултатима од почетка године, на АТП купу и изгубио је од Шварцмана у Мелбурну. Потребне су му победе јер то је оно што доноси самопоуздање и одатле може да црпи потребну енергију“, истакао је Вишковић.
Крајиновић је добро ушао у полуфинале, деловало је да парира противнику, али је у другом сету у потпуности потонуо.
„Бублик игра одлично, Филип је фино играо. Одлично у првом, добро је почео и други сет, али се онда угасио. Вероватно је све то последица недостатка рутине, али најпре самопоуздања. Филип није освојио још увек титулу, зато је свако полуфинале за њега добар резултат. Стално говорим да верујем и надам се да ће освојити ту титулу. Нема бољег и талентованијег играча од њега који још увек није успео да освоји турнир. Дефинитивно је Монпеље био добар турнир и добра одскочна даска за Индијан Велс и Мајами“, објаснио је Вишковић.
Филип је претходне сезоне одиграо једно финале, али поред тога на турнирима је испадао углавном у раним фазама.
„Субјективан сам када је он у питању, очекујем више, кренуо је мало боље, мало више обећавајуће, али и даље ако има четири цилиндра пуца из два. Чекамо да се упали, надам се да ће бити боље. Имао је проблеме ван терена, то се сада средило и смирило и моћи ће да се фокусира на саму игру. Верујем да ће имати бољу сезону“, закључио је Вишковић.
Иза Крајиновића су поврх свега одличан турнир и корак наде, али и лампица која се упалила.
Ипак, Филип може боље, то доказује и 2018. година када је био 26. играч на планети.
Александар Зверев - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2022
СПОРТ
Немац није спреман за велика дела: Зверев и даље сања ноћну мору — притисак
Новак Ђоковић и Хуан Мартин дел Потро на Олимпијским играма у Рију 2016. - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2022
СПОРТ
Дан када је Аргентина плакала – Најнесрећнији тенисер одлази: „Ово је опроштај“
Дарен Кејхил и Симона Халеп  - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2022
СПОРТ
„Тек ћемо видети најбољег Новака“ – чувени тренер верује у повратак Ђоковића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала