- Sputnik Србија, 1920
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА

Алгоритам пронашао 60 потенцијално настањивих планета

© Фото : PixabaySpace exploration
Space  exploration - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2022
Пратите нас
Индијски астрономи су креирали нови алгоритам вештачке интелигенције који је пронашао око 60 потенцијално насељивих планета од укупно 5.000 планета за које знамо.
Студију су спровели астрономи са Индијског института за астрофизику и Бирла института за технологију и науку Пиланијевог кампуса у Гоји. Метода коју су осмислили научници проценила је планете на основу њихове сличности са Земљом.
Према студији објављеној у часопису „Месечна обавештења Краљевског астрономског друштва“, планете истакнуте алгоритмом имају велику вероватноћу да буду настањене.
Под називом „Идентификација аномалије вишестепеног меметичког бинарног стабла”, метода вештачке интелигенције је заснована на новом вишестепеном меметичком алгоритму који делује као алат за брзи скрининг за процену перспектива настањивања из посматраних места, преноси међунатодни Спутњик.

„То што је Земља једина насељива планета међу хиљадама планета дефинисано је као аномалија. Истражили смо да ли се слични „кандидати за аномалије могу пронаћи коришћењем нових метода откривања“, рекао је др Снеханшу Саха из БИТС Пилани из Гоа кампуса.

Астрономи су објаснили да алгоритам указује на међукултурну еволуцију у генерацији и као резултат тога може да изазове нове механизме учења.
Земља, Месец и Сунце - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА
Шта би се десило кад би Земља престала да се окреће око своје осе
Планета Земља и астероид – илустрација - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2022
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА
„Препечени“ метеорити открили: Вода са Земље била је у Сунчевом систему пре наше планете
Метеорит - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2022
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА
Нова проучавања метеорита са Марса разоткривају доказе о древном животу на Црвеној планети
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала