- Sputnik Србија, 1920
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА

Зашто мобилни телефон не сме да се пуни у спаваћој соби

© Depositphotos.com / LeungchopanDziewczyna z telefonem komórkowym w ręce w łóżku
Dziewczyna z telefonem komórkowym w ręce w łóżku - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2022
Пратите нас
Најновија истраживања показују да пуњење мобилних телефона у спаваћој соби утиче на лучење хормона младости и може изазвати озбиљне последице.
Људско тело најбоље лучи мелатонин ноћу и у мрачном окружењу. Мелатонин је хормон младости и када се његов ниво у телу спусти, метаболички процеси се успоравају. Мелатонин је снажан антиоксиданс који помаже у одржавању тонуса коже, одржава косу и нокте здравим и побољшава квалитет сна, преноси пољски Спутњик истраживања британских научника.
Ако пуните свој мобилни телефон или таблет у спаваћој соби, то утиче на производњу мелатонина у вашем телу, ометајући метаболизам, а такође може довести до гојазности, дијабетеса и других болести.
Студија је показала да у режиму мировања вредност електромагнетног зрачења мобилног телефона износи 2,3 мГ, а када се укључи, повећава се на 3,4 мГ. Поред тога, вредности електромагнетног зрачења мобилног телефона на удаљености од 5 цм, 10 цм и 15 цм од паметног телефона су 1, 0,5 и 0,3 мГ. Што смо даље од мобилног телефона, то је мања вредност електромагнетног зрачења.
Научници препоручују да потпуно искључите мобилни телефон док спавате. Ако то не можете да урадите, не би требало да га носите са собом у спаваћу собу. Најгоре је да га оставите да се пуни поред вас. Када је мобилни телефон повезан на мрежу, он генерише малу количину електромагнетног зрачења, чак и када се не користи.
Микроталасна пећница - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2021
РУСИЈА
Да ли је опасно подгревати храну у микроталасној рерни?
Пуњач за телефон - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2022
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА
Који телефони највише зраче
Разговор телефоном - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2020
Руски неуролог открива како да се заштитите од зрачења мобилних телефона
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала