- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Амерички стручњаци: Кина претиче САД у трци за 5Г

CC0 / ADMC / 5Г мрежа
5Г мрежа - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2022
Пратите нас
Кина надмашује Сједињене Државе када су у питању бежичне мреже пете генерације или 5Г, написали су бивши извршни директор „Гугла“ Ерик Шмит и професор владе на Харварду Грејем Алисон у тексту за Волстрит џурнал.
Према њиховим речима, „оклевање“ америчке владе оставило је САД „далеко иза у скоро свакој димензији 5Г, док друге нације – укључујући Кину – трче напред“.

„Патетични учинак САД у трци 5Г је знак већег неуспеха Америке да одржи корак са Кином у погледу стратешки важних технологија“, написали су они. „Кина је такође испред Америке у производњи високе технологије, зеленој енергији и многим применама вештачке интелигенције.“

Шмит и Алисон позвали су Бајденову администрацију да 5Г учини „националним приоритетом“, упозоравајући да ће у супротном „Кина поседовати будућност 5Г“.
Они су истакли да је просечна кинеска брзина преузимања 5Г значајно већа од оне у САД.
„Брзина мобилног интернета је централни напредак 5Г, који омогућава нови домен продорних апликација са моћним импликацијама на економију и националну безбедност“, рекли су они, преноси РТ.
Двојица стручњака су објаснила да ће „корак ка стварним 5Г брзинама довести до аналогних открића у аутономним возилима, апликацијама виртуелне стварности као што је метаверзум и другим областима. Много је апликација које би могле да донесу предност обавештајним агенцијама неке земље и унапреде њене војне способности."
6Г мрежа - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2022
СВЕТ
Кинески медији: Наши научници тестирали 6Г у Пекингу
5 Г - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2022
СВЕТ
Највећа 5Г мрежа на свету: Кина има више од 1,4 милиона базних станица
Боинг 777 - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2022
ЕКОНОМИЈА
Зашто је нова услуга 5Г приземљила Боинг 777
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала