Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ко је све на изборној листи СНС: Познате личности, премијерка, али нема министара

© Tanjug / TARA RADOVANOVICИзборна скупштина Српске напредне странке
Изборна скупштина Српске напредне странке - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2022
Пратите нас
Листу „Александар Вучић - Заједно можемо све“ за парламентарне изборе, коју је данас прогласила Републичка изборна комисија, предводи директорка Института за онкологију и радиологију др Даница Грујичић, а прва места на листи заузеле су истакнуте личности у јавном животу, познати научници, лекари, уметници.
Међу познатим именима који су заузели најбоље позиције, односно налазе се у првих десет су глумац Лазар Ристовски, стонотенисерка Бранислава Перић Ранковић, виолиниста Јован Кулунџија, молекуларни биолог Јелена Беговић, глумац Лепомир Ивковић, оперски уметник Јадранка Јовановић...
Прва међу функционерима напредњака на листи је потпредседница СНС и премијерка Ана Брнабић, која је на 14. месту на листи, а одмах иза ње је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.
На листи су и заменик градоначелника Београда Горан Весић на 17. месту, али и градоначелник Зоран Радојичић на 30. месту.
Недавно изабрана потпредседница СНС Невена Ђурић налази се на 18. месту, а могућност да поново буде шеф напредњака у скупштини имаће Александар Мартиновић, који је одмах иза ње на листи.
Висока места заузимају и посланици из бившег сазива Владимир Ђукановић, Сандра Божић, Владимир Орлић, Јелена Жарић Ковачевић, Миленко Јованов, а ту су и Милован Дрецун, Биљана Пантић Пиља и Маријан Ристичевић.
Могућност да поново дискутују у парламенту, имајући у виду позицију на листи, вероватно ће имати и Лав Григорије Пајкић, Небојша Бакарец, Александра Томић, Александар Мирковић, Марко Атлагић, Угљеша Мрдић…
Велику шансу да буде део посланичког клуба СНС у Скупштини Србије има и јавности добро позната докторка Нада Мацура.
Од министара на листи су коалициони партнери напредњака Ненад Поповић (СНП) и Татјана Матић (СДПС), али нема министара из странке носиоца листе, пренео је Танјуг.
СНС предао изборну листу - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2022
СРБИЈА
СНС прва предала листу за парламентарне и београдске изборе
Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2022
СРБИЈА
Носилац свих листа СНС-а Александар Вучић, прва на листи за републичке изборе Даница Грујичић
Гласање на изборима у Србији - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2022
СРБИЈА
Ни Косово, ни екологија неће бити пресудни на изборима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала