- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Месец забаве, плеса и дружења: Почели Дани Мимозе у Херцег Новом /фото/

© Фото : Општина Херцег Нови/ФејсбукДани мимозе у Херцег Новом
Дани мимозе у Херцег Новом - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2022
Пратите нас
Светковина жутом цвијету у част и званично је почела у Херцег Новом, свечаним отварањем 53. Празника мимозе на Тргу Николе Ђурковића. Претходно је улицама града прошла поворка Градске музике Херцег Нови, Мјесне музике Ђеновић, мажоретки, тромбоњера.
Празник мимозе одржао је континуитет, сачувао аутентичност и везе које трају већ пет деценија, поручио је на отварању Празника предсједник Општине Стеван Катић и подсјетио како смо лани садили мимозу, да бисмо је овог фебруара поново брали, славећи пријатељство, љубав и љепоту.
“Истина је да је епидемиолошка ситуација и у протеклом периоду била неизвјесна, али ми смо 53. Празник мимозе планирали са оптимизмом и показало се да је то била добра одлука.”, казао је он.
Новљане и госте очекује више од 40 програма који ће трајати до половине марта, а Катић је увјерен да ће се међу њима наћи нешто занимљиво за свачији укус.
“Видјећемо се сјутра на Фешти, а потом на маскенбалима и концертима, културним и спортским програмима, на Пицигину, Трци карића, дружићемо се са гостима из словеначког Новог Места, руског Санкт Петербурга, Београда и турског града Једрене – пручио је он, уз захвалност свима који су учествовали у припреми Празника и који ће бринути о његовој успјешној реализацији, бројним спонзорима, партнерима и медијским покровитељима.
Предсједник Општине упутио је ријечи захвалности и бројним гостима из региона, који деценијама остају вјерни Херцег Новом и фестивалу у част жутог цвијета.
“Пред нама је мјесец дана забаве, плеса, дружења са пријатељима који долазе из региона и Европе. Херцег Нови ће током 53. Празника мимозе бити центар добре енергије.”, казао је предсједник Катић.
Концерт је синоћ одржала Неде Украден.
Велика фешта од мимозе, рибе и вина биће одржана данас дуж новске ривијере, поворка креће из Кумбора, а централна свечаност је на платоу испред МЗ Баошићи у 11:00 сати.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала