- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Зашто жене никад „немају шта да обуку“

© Fotolia / Syda ProductionsДевојке у шопингу
Девојке у шопингу - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2022
Пратите нас
Много одеће, а мало комбинација говори да не купујете паметно. Увек треба да имате одећу која се лако комбинује, па најпре на то треба да обратите пажњу.
Да ли вам је позната ова ситуација: често купујете нешто, орман вам је препун да више немате где да ставите одећу, а онда – када желите да се спремите, увек стојите испред гардеробера и не знате шта да обучете и чини вам се да одеће ипак немате довољно. Ово су најчешћи разлози зашто вам се тако чини.

Немате свој стил и купујете одећу према тренутним трендовима

Имате утисак да сте ормар напунили прелепим хаљинама, али их ретко кад облачите. Могуће је да је њихово време прошло или да немате хаљине које одговарају разним приликама.
Добро организован гардеробер има много одеће коју ћете моћи носити у разним приликама. Ту треба да се налазе хаљине за сваки дан, у којима ћете лежерно прошетати градом, као и оне које можете носити на посао, као и нешто за вечерње изласке. То правило не важи само за хаљине, већ и за сву гардеробу коју имате у ормару, пише „Ванаби“ магазин.
Ако купујете одећу према трендовима, онда ћете моћи да је носите само током ограниченог времена. Зато је најбоље да се или држите класика или да изградите сопствени стил.

Купујете само оно што је на распродаји

Много одеће, а мало комбинација говори да не купујете паметно. Увек треба да имате одећу која се лако комбинује, па најпре на то треба да обратите пажњу.
Уколико одевне комаде купујете импулсивно на распродајама, онда је много већа могућност да су вам гардеробер обликовале баш распродаје, а не ви сами. Пре него што се одлучите на то да купите нешто, најпре се запитајте да ли вам је то потребно.

Имате превише одеће која вам не одговара

Ако сте у последње време добили или изгубили на тежини, врло је вероватно да вам већи део одеће више не одговара и да су вам потребни већи или мањи бројеви. У ормару често чувамо одећу из периода кад смо носиле мање бројеве, са надом да ће нам поново пристајати. То, кажу, то није добро за психу, јер тако вршите притисак на себе и не прихватате своје измењено тело.
Ако поједине комаде одеће нисте носили дуже од шест месеци зато што су вам премали или превелики, време је да их некоме поклоните.

Ваш гардеробер више не одговара вашем стилу

Уколико вам се више ништа не носи из гардеробера, то може значити да вам се стил променио. То ћете приметити по томе што вам се ништа не допада, па се не осећате пријатно у одећи коју тренутно носите. Најбоља ствар коју можете учинити јесте да полако обнављате гардеробер одећом која одговара вашем новом стилу.

Не празните гардеробер довољно често

Да ли сте знали да је потребно да бар једном годишње распоредите шта вам је од одеће потребно, а шта није. То можете радити и чешће, са сваком променом годишњег доба. Уколико нисте празнили ваш гардеробер годинама, сасвим је нормално да имате гомилу одеће која вам више не одговара, која вам се не допада, која више није у добром стању да би могла да се носи.
Дакле, какав год стил да имате, потребно је да имате неколико основних једнобојних комада које ћете лако комбиновати. Што значи да прво треба да обезбедите једнобојне ствари и неутралне боје, а онда да додате и мало шаренила – ако то одговара вашем стилу.
Гардеробер - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
ДРУШТВО
Трикови да одећа увек изгледа као нова
Девојке у шопингу - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2021
ДРУШТВО
Шопинг као разонода: Да ли је куповина нових ствари замена за срећу?
Оскар: Мода са црвеног тепиха - Sputnik Србија, 1920, 29.02.2016
Оскар: Мода са црвеног тепиха
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала