- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надал „боцнуо“ Ђоковића, па се сетио Аустралије: „Нико не воли да плаћа порез...“

© AP Photo / Michel EulerРафаел Надал и његво стриц Тони (лево)
Рафаел Надал и његво стриц Тони (лево) - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2022
Пратите нас
Рафаел Надал би већ био највећи тенисер свих времена (ГОАТ) пре Новака Ђоковића и Роџера Федерера да није било повреда, тврди његов стриц и бивши тренер Тони Надал, који истиче и да Новак није пратио правила и да је због тога депортован из Аустралије.
Надал је освојио овогодишњи Аустралијан опен након што је Ђоковић депортован из Аустралије, што је члановима његовог тима и окружења дало доста самопоуздања.
Тони је у разговору на једном радио-програму тврдио следеће о ГОАТ трци:
„Тешко је рећи ко је најбољи. Да ли је то онај који је играо на највишем нивоу, онај који има Гренд слем рекорд или онај који има највише титула?“, изјавио је Тони Надал и наставио:
„Да Рафаел није био толико повређен он би био најбољи, али мислим да је разлика између њега, Федерера или Ђоковића јако мала, чак иако је Федерер био тај који је остварио највеће ствари“.
Тони је прокоментарисао и депортацију Ђоковића из Аустралије, због које је, поред осталог, Рафа освојио 21. Гренд слем титулу у каријери.
„Штета је што се то десило светском 'броју 1', али правила су правила и морате да их поштујете свиђало вам се то или не. Нико не воли да плаћа порез, али то сви морамо да радимо. Не постоји други начин“.
Надалова титула на Ози опену дошла је после доста сумње и након вишемесечне паузе, односно операције стопала због које је пропустио завршницу прошле сезоне.
„Када ме људи питају како Рафа успева све ово, ја им кажем да је то због тога јер се још као мали навикао. Њему је на сваком тренингу свака лоптица била подједнако битна, а када имате такав став напредујете из дана у дан“, присетио се Тони и подвукао:
„Током година сам чуо многе људе како причају да ће Рафина каријера бити кратка, а ја сам им говорио: 'Надам се да грешите'. Он је и даље сјајан и узбуђен је за даља такмичења“.
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2022
СПОРТ
Чувени тренер очаран: „Био је то најлошији Надал у последњих 20 година“
Камила Валијева - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2022
СПОРТ
Спорт у канџама моћи – зашто Камила мора да прође као Новак
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2022
СПОРТ
Надал има „чаробни коктел“ који га је одвео до титуле у Аустралији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала