- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Навике у кухињи које брзо отупљују нож

CC0 / / Кухињски нож
Кухињски нож - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2022
Пратите нас
Оштар нож је најбитнији „алат“ у кухињи, па треба водити рачуна како се користи и одржава да би могао да траје колико је предвиђено.
Ножеви с временом свакако отупе и почну слабије да секу, али уколико погрешно поступамо с њим, то може да се догоди пребрзо.
На пример, нож за сечење немојте да перете у машини за судове.Такве оштре ножеве требало би да перете искључиво ручно, јер прање у машини може да буде превише абразивно. Уз то, трење о остали прибор за јело у корпи посуђа може да доведе до отупљивања и најоштријих ножева.
Такође, због потенцијалне опасности од оштећења, велики кухињски нож не би требало да без футроле стављате у фиоку заједно са другим прибором за јело.
Још једна грешка која оштрицу може да отупи за трен, а сигурни смо да сте је већ више пута направили јесте та да исечене намирнице остружете ножем са кухињске даске. Исечете месо, затим поврће и, на крају, зачинско биље, а затим их ножем гурнете, односно остружете са даске. Сигурни смо да вам је овај редослед познат. Управо то је оно што би требало да избегавате, јер никако није добро за оштрицу ножа, зато што је стругање временом отупљује. Уместо да то урадите, нож окрените за 180 степени и користите тупу страну за то. На тај начин ћете заштитити оштрицу ножа, а притом ћете лако убацити састојке у шерпу.
Sól himalajska - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2022
ДРУШТВО
Кухињска, морска или хималајска: Која со је најбоља?
Судови у машини - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2022
ДРУШТВО
Шта никада не би требало да се пере у машини за судове
Брашно  - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2022
ДРУШТВО
Корисно и ван кухиње: За шта све може да се искористи брашно
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала