- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Бечић са протеста у Подгорици: ДПС бјежи од избора као ђаво од крста /видео, фото/

© Sputnik / Бобан НововићПротест у организацији Демократа у Подгорици
Протест у организацији Демократа у Подгорици - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2022
Пратите нас
У Подгорици је одржан нови протест у организацији Демократске Црне Горе, а лидер Демократа Алекса Бечић је рекао да су они који су ријешили да изиграју изборну вољу грађана од 30. августа 2020, пропустили шансу да закажу ванредну сједницу Скупштине током фебруара, највише захваљујући протестима грађана против најаве формирања мањинске владе.
„Одлука је сада у рукама Страхиње Булајића када ће бити заказана сједница Скупштине“, казао је Бечић.
Он је поручио да се на потпредсједника Скупштине Црне Горе Страхињу Булајића врши притисак „како би заказао антиуставно вјенчање, пошто су спремни и младенци и кумови“.
„Узели су себи право да варају народ. А ти народе, храбар си колико си слободан. Слободан човјек је храбар човјек. Неслободан човјек је кукавица. Прост био овај подгорички сјеверац при оној горчини коју осјећамо због издајничког пута којима су кренули они којима смо дали повјерење. Све у животу могу да опростим и разумијем, али издају никада не могу да опростим“, додао је Бечић.
Он је оцијенио и да да ДПС бјежи од избора као „ђаво од крста“.
„ДПС сада жели варањем да пречицом дође до власти. Бјеже од избора као ђаво од крста. Све им помињите, само изборе не. Када је у питању ДПС не би ме чудило да траже одлагање избора у свим градовима, јер нема мјеста гдје ће побиједити. Они ме не боле него они други“, казао је Бечић.
Он је питао вечерас окупљене, да ли је ико од њих гласао да пет посланика СНП-а сада иде да прави нову скупштинску већину са ДПС-ом.
„Ниједан функционер УРЕ у предизборној кампањи није говорио да ће са ДПС-ом, већ сада хоће са њима да праве нову скупштинску већину“, навео је Бечић.
© Sputnik / Бобан НововићЛидер Демократске Црне Горе Алекса Бечић
Лидер Демократске Црне Горе Алекса Бечић - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2022
Лидер Демократске Црне Горе Алекса Бечић
Он се осврнуо и на изјаву портпарола ДПС-а Николића да ће све најважније одлуке зависити од посланика те партије.
Бечић је критиковао и заговарање из нове парламентарне већине да „нас дијеле по националним шавовима….“
Функционер Демократа Борис Богдановић поручио је претходно да је Црна Гора устала да би показала јасно и гласно да нема продаје и издаје.
„Устала је Црна Гора да би одбранила своју будућност и прошлост када смо рекли ‘не’ издајницима и лоповима. Хтјели су да одложе изборе, рекли смо: ‘Не доста је’. Хтјели су да владају на Цетиње, рекли смо: ‘Не, доста је’. Хтјели су да нема протеста широм Црне Горе рекли сте: ‘Не, доста је’. Када сте видјели најмасовније протесте у Никшићу, Пљевљима и Колашину, нема боље позивнице од те за све наредне скупове и нема боље гаранције да радимо добро“, казао је он.
Додао је да нико нема право да корача уназад.
© Sputnik / Бобан НововићАлекса Бечић се обраћа окупљенима на протесту у Подгорици
Алекса Бечић се обраћа окупљенима на протесту у Подгорици - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2022
Алекса Бечић се обраћа окупљенима на протесту у Подгорици
„Морамо напријед. Изборна побједа се брани новим побједама. Побједа коју смо остварили 30. августа нико не може да угуши. Грађанине Црне Горе, потребан си протесту. Изађи. Молимо те да данас и сваког наредног дана покажемо колико нас је и кажемо јасно и гласно колико нас је. Гдје год се брани Црна Гора, ми смо ту. Гдје су тајкуни и криминалци ми смо ту да се одбранимо од тога. Збогом Пајовићи. Поносни народе Црне Горе видимо се широм других градова”, поручио је Богдановић.
Окупљени на протесту, који се одржава се под слоганом „Устани, одбрани, побиједи“, потом су кренули у протесну шетњу.
© Sputnik / Бобан НововићПротест је почео окупљањем преко пута Храма Христовог Васкрсења у Подгорици
Протест је почео окупљањем преко пута Храма Христовог Васкрсења у Подгорици - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2022
Протест је почео окупљањем преко пута Храма Христовог Васкрсења у Подгорици
Они су носили државне заставе Црне Горе, заставе Краљевине Црне Горе, заставу Европске уније, бошњачку заставу.
На протесту су били посланица Демократа Зденка Поповић, посланици Момо Копривица и Владимир Мартиновић, Драган Краповић, предсједник Праве Црне Горе Марко Милачић, као и још увјек актуелни министри Милојко Спајић и Јаков Милатовић.
Демократска Црна Гора је након пада Владе и смјене Алексе Бечића са мјеста предсједника Скупштине, осим у Подгорици, протесте организовали у Никшићу, Беранама, Пљевљима, Колашину и Жабљаку.
Подсјетимо, Демократе су у уторак позвале грађане да масовно дођу на протест у Подгорици, наводећи да су сви изгледи да ће Демократска партија социјалиста и Грађански покрет УРА у петак предложити кандидата за председника Скупштине.
Протест у Подгорици - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2022
РЕГИОН
Вечерас нови протест Демократа, ДФ најавио блокаду Црне Горе
Застава Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 21.02.2022
ЕКОНОМИЈА
Улази ли Црна Гора у нови ризични експеримент?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала