- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Зелени сок који решава проблем са скривеном масноћом у телу

CC0 / / Зелени сок
Зелени сок - Sputnik Србија, 1920, 26.02.2022
Пратите нас
Постоји пиће пуно хранљивих материја које се лако припрема и може помоћи да се убрза варење и да се реши проблем са опасним телесним масноћама.
Средишњи део нашег тела садржи висцералну – или скривену – масноћу, која није видљива нити се може додирнути. Превише ове масти може повећати ризик од хроничних здравствених стања као што су болести срца и метаболички поремећаји.
Међутим, сало се може лако решити зеленим соком од два састојка, кажу велнес стручњаци. Ево шта треба да знате о томе.

Сок од коријандера

Стручњаци тврде да сок од коријандера може помоћи људима који имају велике количине висцералне масти у свом телу. Познато је да коријандер има широк спектар лековитих активности које укључују антидијабетичке, антиоксидативне и антиканцерогене функције.
Објаснили су да је комбинација листова, семена и цветова коријандера препуна високог садржаја антиоксиданата који могу да помогну варењу и да се изборе са мастима.

Мешање са соком од лимуна

Сок од коријандера је популаран за брзо мршављење. Делује тако што убрзава ваш метаболизам, чиме се брже сагорева више калорија. Можда вам се неће допасти његов укус, али мешање са соком од лимуна побољшава укус и даје већи ефекат.
Студија објављена у часопису „Journal of Agriculture & Biology“ истраживала је ефекте дијететских суплемената са семенкама коријандера на складиштење липида висцералног масног ткива код пацова у расту.
Глодари су храњени или стандардном храном за пацове или храном допуњеном здробљеним семеном коријандера. Истраживачи су приметили велику разлику у висцералној масти међу глодарима након неколико недеља.
Утврђено је да додатак исхрани коријандером повећава количину мононезасићених и полинезасићених масних киселина у висцералном масном ткиву, а такође смањује садржај масних киселина. Коријандер је такође повећао однос омега 3: омега 6 у висцералном масном ткиву, преноси портал Магазин Новости.
Даље истраживање објављено у часопису „Journal of Animal and Veterinary Advances“ проучавало је ефекте суплементације семенкама коријандера. Ова студија је потврдила хиполипидемијску и антиоксидативну функцију семена код препелице која је смањила таложење абдоминалне масти код животиње. Претходне студије су доказале да листови коријандера подстичу метаболизам повећавајући лучење инсулина, који помаже у контроли шећера у крви.
Девојка држи слаткиш - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2022
ДРУШТВО
Три начина да престанете да једете на нервној бази
Сок од парадајза - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2021
ДРУШТВО
Зашто сок од парадајза није за свакога и када га не треба конзумирати
Маслачак - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2021
ДРУШТВО
Зашто је добро пити чај од маслачка
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала