- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Како одговорити на претње смрћу? – то зна српски суперхерој

Пратите нас
Душан Влаховић враћа се у Фиренцу, град у којем је фудбалски експлодирао и стекао епитет гол-машине. Навијачи Фиорентине нису му опростили прелазак у Јувентус и учиниће све да му приреде паклен дочек, свестан је тога и тренер Масимилијано Алегри пред меч полуфинала Купа Италије (21.00).
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одисејa“ (odysee.com).
Одговор на питање да ли ће се Душан Влаховић наћи у старној постави Јувентуса за битан меч у купу има само тренер Масимилијано Алегри.
Како је искусни стручњак и те како упознат са позадином читаве приче и тиме да су му навијачи „љубичастих“ претили смрћу непосредно прет потпис са торинском „старом дамом“, тако би Србин лако могао да меч почне с клупе, али ни то неће спречити паклен дочек који му спремају.
„Навијачи Фиорентине имају културу и интелигенцију. Влаховић ће увек бити захвалан њима и клубу. Не треба да бринемо због тога. У свету тренутно постоје много већи проблеми, док нас у среду очекује само фудбалски меч“, истакао је Алегри и наставио.
„Душан је миран. Враћа се на место на којем је фудбалски стасао. Биће то посебна утакмица за њега и мора да буде миран уколико жели да се нађе на терену. Још нисам донео одлуку да ли ће бити међу првих 11. Играо је много откако је стигао у Јувентус, тамо да ћемо видети", закључио је тренер Јувентуса Алегри.
Зато је у уторак клуб са „Артемио Франкија" позвао своје присталице да не вређају Влаховића, али је убрзо одговорио један од вођа навијача Федерико де Синополи.
Фиорентина је позвала своје навијаче да не вређају Влаховића, али је стигао одговор једног од вођа Федерика де Синополија.
„Издао нас је и цео град се осећа тако због Влаховића, на исти начин као што је било и у прошлости. Влаховић, Кијеза и Бернардески сви су дошли кроз академију, али никад нису усвојили идентитет 'виоле'. Бернардески је из Тоскане, Кијеза је овде био од десете године, али ни то није било довољно“, рекао је Де Синополи за радио „Пунто Нуово“.
Он је истакао да ће реакције навијача сигурно бити, али није прецизирао на који начин.
„Тишина није опција. Фиренца је веома живописан град, па хладноћа није баш у нашем ДНК. Биће реакције, да ли звиждања, скандирања или увреда, али биће реакције.
Навијачи Фиорентине знају да ће њихове играче психолошки ојачати ако могу да победе Јувентус, то је такође део фудбала“, поручио је Де Синополи.
Српски репрезентативац пресудио је Емполију, када је са два гола у првих 45 минута на гостовању трасирао Јувентусу пут ка нова три бода (2:3), чиме се вратио на прво место листе стрелаца у Серији А са 20 погодака, док један мање има Ћиро Имобиле из Лација.
Голгетерски низ Влаховић би могао да настави у среду увече уколико га Алегри уврсти међу стартере или му прилику пружи са клупе, у мечу који ће за њега свакако бити више од фудбала, узимајући у обзир све што је остварио у љубичастом дресу, али и начин на који су га испратили навијачи, разочарани што њихова прва звезда прелази у редове највећег италијанског клуба.
Директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2022
СПОРТ
Терзић о „Гаспрому“: Захтев УЕФА би био сулуд
Стен Колимор - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2022
СПОРТ
Играо је са Србима и поручује Британији: „Зашто би Руси добили забрану?“
Владимир Стојковић - Sputnik Србија, 1920, 01.03.2022
СПОРТ
Стојковић најавио дугу каријеру: Обарам све рекорде!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала