Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Aмбасадор Русије: Србија ће имати повољно решење за гас

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Боцах-Харченко
Александар Боцах-Харченко  - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2022
Пратите нас
Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко изјавио је данас да се ситуација на тржишту енергената мења из дана у дан, а да је цена руског гаса за Србију договорена између председника Владимира Путина и Александра Вучића и да је Русија испунила сва обећања.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одисејa“ (odysee.com).
Србија ће до 1. јуна добијати гас из Русије по цени од 270 долара за 1.000 кубних метара, а на питање шта Србију чека после тога, Боцан-Харченко је рекао да о тачној цени нико не може да говори и да то у овом тренутку не знају ни представници „Србијагаса“ ни „Гаспром њефта“ јер се, каже, ситуација стално мења.
„Наша заједничка прогноза је да ће Србија имати повољно решење. Ситуација са енергентима и ценом гаса се мења у току једног дана, а све зависи од развоја догађаја“, рекао је Боцан-Харченко за К1 телевизију.
На питање о санкцијама запада и коју је цену Русија спремна да плати, амбасадор је навео да из СВИФТ-а нису искључене све руске банке већ оне за које, каже, на западу сматрају да финансирају и помажу војне активности Русије у Украјини.
Навео је да Русија уместо СВИФТ-а има свој систем који ради и због чега, каже, нема штетних последица.
Говорећи о најављеном новом пакету санкција против Русије, односно против одбрамбеног сектора, Боцан-Харченко је рекао да је то тежак пакет санкција и да се очекују штетне последице, али да се одбрамбени систем те земље ослања на своју технологију и ресурсе и да је тај сектор у последњих година остварио највећа достигнућа и да је самосталан од спољних фактора, преноси Танјуг.
На питање како данас живи просечна породица у Русији, амбасадор је казао да се у Русији живи пристојно и да неће бити смањења плата, као и да се не сећа периода у историји Русије када није била под санкцијама Запада.
Лавров у Уједињеним нацијама - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
РУСИЈА
Лавров: Не постоји механизам којим се Русија може избацити из СБ УН
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
Подкаст
Љубинка Милинчић: Бајден гађао Русију, а погодио Украјину и целу Европу
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
СРБИЈА
Вучић: Србија се у УН придружила осуди напада на Украјину, нисмо подржали санкције Русији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала