- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србин је померио границе и Острво му се поклонило /фото/

© AFP 2023 / GLYN KIRKСрпски фудбалер Александар Митровић у дресу Фулама
Српски фудбалер Александар Митровић у дресу Фулама - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
Пратите нас
Александар Митровић, српски репрезентативац и ас Фулама, који је оборио рекорд по броју голова у једној сезони друге енглеске лиге, добио је трофеј за најбољег играча Чемпионшипа на церемонији Лондонских фудбалски награда за 2022. годину.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одисејa“ (odysee.com).
Поменуто признање додељује се најбољем фудбалеру Чемпионшипа, и односи се на све лиге испод другог по јачини фудбалског такмичења на Острву.
Чињеница да је трофеј завршио у рукама српске гол-машине Александра Митровића никако не би смела да изненади или зачуди, с обзиром на све оно што из недеље у недељу, утакмице у утакмицу чини нападач Фулама, који је већ постигао 34 поготка на свега 31 меч у дресу клуба са Крејвен Котиџа ове сезоне.
„Желим да се захвалим свима који су гласали за мене. Ово је велика част, посебно уколико се узме у обзир колко талентованих фудбалера има у нашиој лиги. У питању јесте индивидуална награда, али морам да се захвалим мојим саиграчима и свима из клуба“, поручи је Митрогол.
Подсетимо, Александар Митровић је против Питербороа оборио рекорд Тонија Ајвана из сезоне 2020/21. Србије је убедљиво први стрелац Чемпионшипа са 34 поготка, други је Доминик Соланке из Бормнута са 20 постигнутих голова.
Када је у питању Премијер лига, награду за најбољег играча однео је Деклан Рајс из Вест Хема, с обзиром на то да је добио више гласова од конкурената из Челсија Атонија Ридигера, Тијага Силве и Жоржиња.
Александар Митровић Србија - Sputnik Србија, 1920, 23.02.2022
СПОРТ
Митровић за историју – рекорд и у Енглеској! /фото, видео/
Српски нападач Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
СПОРТ
Србин је преживео „пакао“ и натерао легенду да му се диви: „На правом је путу“
Роман Абрамович: Иако губи милијарде долара због кирзе изазване вирусом корона, и даље остаје племенитог срца. - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2022
СПОРТ
Империја моћног Руса којој је Британија после две деценије стала на пут
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала