- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србин је преживео „пакао“ и натерао легенду да му се диви: „На правом је путу“

© REUTERS / JENNIFER LORENZINIСрпски нападач Душан Влаховић
Српски нападач Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
Пратите нас
Душан Влаховић преживео је „пакао“ у Фиренци, а његов Јувентус славио је минималним резултатом у полуфиналу Купа Италије против Фиорентине (0:1). Све оно што ради и кроз шта пролази 22-годишњи Србин није оставило равнодушним ни легенду и потпредседника Павела Недведа, који је поручио да га је Влаховић изненадио и да је пред њим светла будућност.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одисејa“ (odysee.com).
Кратак је пут од љубави до мржње, то је на сопственој кожи осетио и српски репрезентативац Душан Влаховић који је после потписавања уговора са Јувентусом морао експресно да се врати на „Артемио Франки“, стадион на којем је стекао статус суперхероја, а сада је персона нон грата.
Салве звиждука, преко 10.000 пиштаљки које су ултраси Фиорентине поделили и кореографија у виду цитата из Дантеове Божанствене комедије: „Фиренцо, кроз пакао твоје име се шири“, који се односи на издајнике у овом случају Душана Влаховића.
Све то понео је на леђима 22-годишњи Влаховић који није дозволио да га „прогута пакао“ и невероватан притисак. Вредно је одрађивао свој посао на терену, а када је његов дојучерашњи саиграч Венути погодио сопствену мрежу у зауставном времену, Србин је први пришао да га теши, показавши величину.
Зато и не чуди што је легенда торинске „старе даме“ Павел Недвед причао у суперлативу о репрезентативцу Србије који је први стрелац Серије А са 20 голова.
„Сви знају како је захтевно играти на 'Артемио Франкију' јер навијачи праве огромну тензију. Бићу искрен и мене је изненадио Влаховић. Неки га пореде са великим играчима попут Кристијана Роналда. Ја сам знао да је он изузетан играч, али он је 2000. годиште и уколико настави овим путем може да оствари велике ствари. Немам суњму да је пред њим светла будућност. Изузетно је интелигентан, зна како да се припреми за утакмицу. На све то, јако је скроман и то је све битно да би неко постао шампион. Душан је на правом путу“, изјавио је Павел.
Недведе је открио ида седмица Јувентуса долази код њега по савете.
„Стварно је лепо када су тако млади играчи скромни и долазе код мене да траже савете. Прија ми то, осећам се корисно", закључио је легендарни Чех.
О Влаховићу који овога пута није затресао мрежу, а на терену је провео свих 90 минута је после утакмице причао и тренер Масимилијано Алегри.
„Влаховић веома добро игра и ради свој посао. Имамо далеко бољу повезаност између средине и напада са њим. Важно је да настави да се креће свуда по терену, да буде непредвидљив, то је најтежа ствар у фудбалу, да избегне чуваре“, поручио је Алегри.
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
СПОРТ
Влаховић дочекан срамним увредама и морбидном кореографијом, али одлази с победом! /фото, видео/
Српски фудбалер Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 02.03.2022
СПОРТ
„Ево, то је тај моменат“ – Душан силни одушевљава, и не само головима /видео/
СПОРТ
Како одговорити на претње смрћу? – то зна српски суперхерој
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала