- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Протерани“ Рус добио подршку: „Повлачи се јер види опасност“

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаРоман Абрамович
Роман Абрамович - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
Пратите нас
Гери Невил, легендарни капитен Манчестер јунајтеда и бивши репрезентативац Енглеске, поручио је да не би отерао руског милијардера Романа Абрамовича из Челсија. Рус је огласио продају лондонског клуба, али Енглез сматра да су његова огромна улагања у претходне две деценије допринела јачању Премијер лиге.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одисејa“ (odysee.com).
Гери Невил који ради као стручни консултант Скај Спорта причао је на фудбалском самиту у организацији Фајненшл тајмса о случају „Абрамович“ који је тренутно горућа тема на Острву, након што је власник Челсија огласио продају клуба.
Некадашњи дефанзивац Манчестер јунајтеда сматра да је Роман за скоро 20 година проведених у Челсију допринео квалитету лиге, и јасно је да се то односи на велика улагања која је руски милијардер имао у лондонске „плавце“.
„Постоје наводне везе између Абрамовича и Путина. Мислим да је оно што се догађа у последње време утицало да повезаност између Абрамовича и Путина постане проблем", поручио је Невил и наставио:
Да ли сам у ситуацији у којој осећам да Романа Абрамовича треба избацити из енглеског фудбала? Не, не мислим тако. Нисам део те приче. Он је већ 20 година власник Челсија и са моје тачке гледишта отворено сам причао о томе како је ушао у изазов и борбу за елитно друштво са Манчестером, Ливерпулом, Арсеналом“, истакао је Невил.
Невил разуме потез Руса да се повуче из Челсија и да огласи продају клуба.
„Он се повлачи, иде уназад јер види опасност да поседује фудбалски клуб у земљи у којој би клуб могао да му буде заплењен, одузет“, констатује Гери.
Ипак, некадашњи репрезентативац Енглеске нема дилему да је Британија и те како имала корист од иностраних инвестиција, било да је реч о новцу из Саудијске Арабије који је уложен у Њукасл Јунајтед или из Абу Дабија одакле се финансира Манчестер сити, као и из Русије одакле је порекло новца којим се финансира актуелни првак Европе Челси.
„Требало би да прихватимо инвеститоре из Арабије, Русије, али то долази са неким нивоом стандарда пристојности. Желим да те земље буду боље и верујем да грађани у тим земљама желе бољи живот као и ми као Велика Британија можемо да утичемо на људе на позитиван начин. Зато и сматрам да заједно заузврат можемо да створимо бољи свет тако што ћемо их примити у нашу земљу“, констатовао је Невил.
Подсетимо, Роман Абрамович је пре неколико дана огласио продају Челсија за 2.400.000 долара, а на Стамфорд бриџу је провео чак 19 година и током његове владавине клуб из Лондона освојио је 21 велики трофеј.
Српски нападач Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
СПОРТ
Србин је преживео „пакао“ и натерао легенду да му се диви: „На правом је путу“
Роман Абрамович: Иако губи милијарде долара због кирзе изазване вирусом корона, и даље остаје племенитог срца. - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2022
СПОРТ
Империја моћног Руса којој је Британија после две деценије стала на пут
Андреа Ањели и Александар Чеферин - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2022
СПОРТ
Богати спремају нови пуч, али се један битан човек противи: „Паралелни универзум“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала