- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Бечић: Црном Гором неће владати шверцери, нема препрека за изборе у мају /видео, фото/

© Sputnik / Бобан НововићАлекса Бечић се обраћа окупљенима на протесту у Подгорици
Алекса Бечић се обраћа окупљенима на протесту у Подгорици - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2022
Пратите нас
Лидер Демократа Алекса Бечић истакао је вечерас у Подгорици на протесту против формирања мањинске владе да та странка не тежи насиљу већ миру и помирењу, као и да нема препрека за одржавање ванредних избора већ у мају.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).
Присталице Демократске Црне Горе окупиле су се прекопута Храма Христовог васкрсења у Подгорици, а протест је одржан под слоганом „Устани, одбрани, побиједи“.
„Неки нас оптужују да хоћемо насиље. Не знамо да производимо насиље, ми смо помиритељи. Ми тражимо и подстичемо само мир. Не нудимо им коверту и снимак, већ само оловку. Зашто се бојите оловке ако сте на правом путу? Овдје се бране европске и евроатлантске вриједности. Је ли европска вриједност кад неко с два посто подршке добије мандат да саставља владу и влада Црном Гором? Је ли европска вриједност кад Абазовић прије само шест мјесеци саопшти да ДПС мора бити прошлост, а онда пође да коалира с ДПС-ом и враћа их у седло моћи? Је ли европска вриједност кад позива на сазивања дивљих окупљања посланика да би прекрајали изборну вољу? Је ли европска вриједност да Црном Гором слободно шетају тоне кокаине и паклице цигарета? Не, нису. Зато ћемо их побиједити“, рекао је Бечић окупљенима.
Он је поручио да „Црном Гором неће влада шверцери“.
„Зашто сте у страху од избора ако сте у праву. Стидио бих се да идем по казаматима црногорским, да се договарам с гробарима црногорске младости. Да се договарам како да вас преварим“, рекао је Бечић.
Он је поновио став да су избори демократско рјешење.
„Нема формално-правних препрека да крајем маја буду одржани пријевремени парламентарни и збори и избори у Подгорици“, истакао је лидер Демократа.
Функционер Демократа Џенан Колић казао је да се и вечерас ујединила Црна Гора.
„Експертска, мањинска, техничка... која је сљедећа? А све преко леђа грађана. Зар не би било поштеније да су своје дјеловања од старта усмјерили у супротном правцу од правца дјеловања Владе? Али не, они су изабрали да завлаче грађане, убјеђујући нас да смо скренули десно и позивамо на немире. Како се Бечић борио за светиње — то је радио искрено и остварио. Кад се залагао за мајке, и то је остварио. Кад се залагао за дјечје додатке, и то... Ако вам је доста превара, сви заједно устанимо и одбранимо изборну вољу грађана“, рекао је Колић.
Протесту су присуствовали и функционери Демократа: Борис Богдановић, Владимир Мартиновић, Албин Ћеман, Џенан Колић...
Владимир Јоковић, председник СНП у Скупштини Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2022
РЕГИОН
Подељен СНП пред коначну одлуку: Руководство за улазак у владу, чланство против савеза са Милом
Алекса Бечић се обраћа окупљенима на протесту у Бару - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2022
РЕГИОН
Бечић са протеста у Бару: Биће избора у Црној Гори /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала