- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Макрон о ситуацији у Украјини: Тешко да ће се у кратком року пронаћи решење

© Christophe EnaПредседник Француске Емануел Макрон присуствовао је конференцији о визама са косовским премијером Авдулахом Хотијем, председником Србије Александром Вучићем и немачком канцеларком Ангелом Меркел, у Јелисејској палати у Паризу, петак, 10. јула 2020
Председник Француске Емануел Макрон присуствовао је конференцији о визама са косовским премијером Авдулахом Хотијем, председником Србије Александром Вучићем и немачком канцеларком Ангелом Меркел, у Јелисејској палати у Паризу, петак, 10. јула 2020 - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2022
Пратите нас
Француски председник Емануел Макрон сматра да се у кратком року неће пронаћи политичко решење за ситуацију у Украјини и, вероватно, ће се наставити војне операције.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

„Разговори са председником Русије Владимиром Путином су сложени, јер он одбија да прекине ватру. Русија се данас налази на следећој позицији ─ захтева веома тешке услове од Украјине. То су преговори између Украјине и Русије, али се они одржавају у веома неправедним условима агресије, у условима у којима Француска неће интервенисати“, рекао је Макрон.

Француски председник је додао да се нада да ће се у наредним данима и недељама доћи до правог решења путем преговора.

„Ми чинимо све да припомогнемо томе. То зависи од две земље али такође зависи и од ситуације на лицу места. Ја реално посматрам ствари и мислим да ће се краткорочно, највероватније, наставити рат“, навео је француски лидер.

Он је истакао и да ће се уводити нове санкције против Русије, а значи и контрасанкције Москве и закључио да су Француска, Немачка и Европа „учинили све како би се избегао рат“.
Руски председник Владимир Путин разговарао је телефоном са шефовима ДНР А. Захарченком и ЛНР И. Плотницким - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2022
РУСИЈА
Путин позвао Европу: Допринесите спасавању људи и извршите притисак на Кијев
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала