- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Искусни стручњак више није могао да ћути – ово је истина о Роману Абрамовичу

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаРоман Абрамович
Роман Абрамович - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2022
Пратите нас
Пит де Фисер, холандски фудбалски стручњак и некадашњи скаут Фудбалског клуба Челси, говорио је о власнику Плаваца Роману Абрамовичу.
Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, који нико не може да угаси, а све видео-садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).
Руски бизнисмен недавно је због притиска у Великој Британији био приморан да управљање клуба преда повереницима, а онда и да после скоро две деценије грађења империје објави продају.
Због тога је 87-годишњи скаут, који је открио таленте као што су Нејмар, Кевин де Брујне и Роналдо, осетио потребу да се огласи и каже истину о Абрамовичу, односно томе о каквој се особи ради.
„Добро се сећам када сам имао операцију на отвореном срцу, а онда и рак једњака. Преживео сам то, али сам био као мртва птица, па сам назвао Романа и рекао му да, нажалост, морам да се пензионишем. Никада нећу заборавити шта ми је рекао. 'Пит, једино можеш да потпишеш уговор на десет или 20 година'“, присетио се Де Фисер у интервјуу за „Алгемен Дагблад“ и наставио:
„Налазите се на рубу смрти и они вам кажу да желе да продуже уговор са вама на још десет или 20 година. То да знам да некоме много значим ми је дало и много снаге. А да не причамо о томе колико месеци опоравка сам провео у његовом хотелу и броду. Слободно смем да кажем да ми је Роман спасао живот“.
Де Фисер је желео да јавности објасни „ко је прави Роман“, јер, како каже, „људи имају погрешну слику о њему“.
„Ово је велики ударац јер је он веома битна особа за тај клуб. Људи имају погрешну слику о њему. Он се не води новцем, има га много. Ту постоји суштинска разлика. Он је топла особа“.
Искусни Холанђанин свестан је тога да прича о Роману Абрамовичу у медијима може да му направи непогоде.
„Може да се створи проблем јер говорим о њему у медијима и без проблема ћу прихватити његов бес, али желим да објасним свима ко је у ствари Роман. Он никада не говори за медије и због тога се створила слика да је хладна особа, а то ме боли, јер није. Због тога га браним. Истина је да он има велико срце, а чињеница да ће новац од продаје клуба користити жртвама рата у Украјини има недвосмислену поруку“, подвукао је Де Фисер.
Роман Абрамович: Иако губи милијарде долара због кирзе изазване вирусом корона, и даље остаје племенитог срца. - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2022
СПОРТ
Империја моћног Руса којој је Британија после две деценије стала на пут
Британска бизнисменка Аманда Стејвли по куповини енглеског фудбалског клуба Њукасла - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2022
СПОРТ
Британка стала у одбрану Абрамовича: Веома сам тужна, није поштено
Томас Тухел - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2022
СПОРТ
Навијачи показали поштовање Абрамовичу, а Тухел – негодује /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала