- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Или Путин или Вимблдон – британски министар хоће да избаци Медведева и Русе

© AP Photo / Alastair GrantРуски тенисер Данил Медведев, Вимблдон прво коло
Руски тенисер Данил Медведев, Вимблдон прво коло - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2022
Пратите нас
Британски министар спорта Најџел Хадлстон је изјавио да би Данил Медведев и руски тенисери могли да добију забрану на учествовање на овогодишњем издању Вимблдона уколико се јавно не изјасне против председника Русије Владимира Путина.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Вимблдон, трећи Гренд слем сезоне, био је део заједничког саопштења у којем је наведено да сви руски тенисери и тенисерке могу да наставе да се такмиче као индивидуални представници без руских обележја.
Међутим, министар Хадлстон је изјавио да постоји могућност да уколико Руси не испуне одређене услове добију забрану и у тенису, али и у осталим спортовима.
Хадлстон је одговарајући на питање о томе да ли ће Медведедв моћи да игра на Вимблдону рекао да је компликованије говорити о индивидуалним спортовима него о тимским, где је учешће Русима већ углавном забрањено.
„Разговарамо са разним спортовима о томе каква би одговорност требало да постоји. Нико неће смети да приказује руску заставу, али мислим да морамо да одемо и корак даље. Мислим да морамо да имамо нека уверења да они не подржавају Владимира Путина и већ разматрамо могућности о томе каква уверења морамо да добијемо за то“, изјавио је Хадлстон, а пренели су британски медији.
Министар је рекао да су разговори са Ол-Ингланд клабом, организацијом Вимблдона, већ почели о томе да ли ће и на који начин Руси моћи да учествују на трећем Гренд слему сезоне.
„Разматрамо то шта да радимо са одређеним особама и које су последице свега тога, јер мислим да људи не би прихватили ако неко дође са заставом Русије, посебно ако у томе постоји подршка Путину“, додао је министар.
Подсетимо, Русија и Белорусија су избачени из репрезентативних такмичења (Дејвис куп и Били Џин Кинг куп) за 2022. због ситуације у Украјини, док је тенисерима и тенисеркама тих земаља дозвољено да без националних обележја неометано наступају на свим турнирима.
Вимблдон почиње 27. јуна 2022. године, Медведев брани четврто коло, а актуелни шампион мушког сингла је Новак Ђоковић, чије учешће је такође упитно због тога што није вакцинисан.
О санкцијама руским спортистима у емисији „Миљанов корнер“ говорио је искусни новинарски панел:
Татјана Навка као принцеза Одета у леденој представи Лабудово језеро у Палати спортова Мегаспорт - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2022
СПОРТ
Огласила се руска шампионка: „Нереална мржња према мени, мојој породици и целој земљи“
Алина Кабајева - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2022
СПОРТ
„Нису уводили санкције због Југославије, Ирака, Сирије, али су јако љути због Донбаса – лицемерје!“
Руски хокејаши прослављају злато на ЗОИ у Пјонгчангу - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2022
СПОРТ
„Спорт није био под санкцијама ни у Хладном рату“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала