- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Медведев се поздравио са троном, али је ипак срећан што је додирнуо Новакову круну

© AP Photo / Simon BakerДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2022
Пратите нас
Данил Медведев елиминисан је у трећем колу Индијан Велса, након чега је изгубио прво место на АТП листи, али је према његовим речима ипак задовољан што је бар на кратко имао звање најбољег на свету.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВЕ ЧИТАОЦЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите на каналу Спутњик Србија на Телеграму, а све видео садржаје на платформи „Одиси“ (odysee.com).

Данил Медведев вратио је лидерску позицију на табели Новаку Ђоковићу после само две недеље, иако српски тенисер није наступао у Индијан Велсу.
Рана елиминација руског тенисера од стране Гаела Монфиса изненадила је поготово јер је Данил био један од главних фаворита на турниру.
Ипак, иако је изгубио прво место не жали превише због тога, јер је свој недостижни сан ипак на кратко учинио достижним.
„Да ли је боље бити број један, рецимо недељу дана у животу, или га никада не достићи?“, упитали су Медведева након елиминације.
„Мислим да је ипак боље бар на кратко достићи“, искрен је био Медведев.
Није тражио оправдања за лошу игру у Индијан Велсу, а мотивацију ће након пораза преусмерити на Мастерс у Мајамију.
„Па, сада знам да ћу изгубити прво место, тако да имам Мајами да покушам да га вратим. Обично се осећам мало боље у Мајамију што се тиче тениса, па ћу се трудити да играмо добро тамо. Имао сам мотивацију, али нисам пронашао своју најбољу игру“, објаснио је Данил.
Руском тенисеру потребно је да у Мајамију стигне до полуфинала како би вратио прво место на ком ће Новак бити најмање до четвртог априла.
Медведев сматра а и доказао је у неколико ситуација да га је тешко победити када игра на свом највишем нивоу. Осетио је то на својој кожи и Новак, међутим српски тенисер као и Рафаел Надал и Роџер Федерер имају нешто што фали Русу – константност без обзира на све услове.
„Увек кажем, када играм свој најбољи тенис, мој добар тенис, заиста ме је тешко победити. Али то је најтежи део тениса да га понављате с времена на време. Ту је велика тројка једноставно нестварна јер без обзира на услове, без обзира на којој подлози, они увек побеђују на турнирима или побеђују у неким лудим мечевима. Да, мораћу да покушам да будем бољи“, истакао је Данил.
То што је елиминисан у Индијан Велсу није знак да ће одустати од поновне трке за првим местом.
„Никад не знаш како ће се твоја каријера окренути. Желим да покушам да будем бољи него што сам био овде, можда да се боље борим. Ако се то не догоди, мислим да је исто. Мислим да је ово достигнуће у својој каријери дефинитивно добра ствар“, закључио је Данил Медведев.
Новак Ђоковић и Данил Медведев – УС опен - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2022
СПОРТ
Епилог шока у Индијан Велсу: Шта је следеће за Ђоковића и Медведева?
Руски тенисер Данил Медведев, Вимблдон прво коло - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2022
СПОРТ
Или Путин или Вимблдон – британски министар хоће да избаци Медведева и Русе
Тениски терен на којем ће се играти Србија опен - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2022
СПОРТ
Новак долази по нови српски трофеј – са њим стижу велика тениска имена
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала